聽日港島區巴士將會按章工作

1001 回覆
877 Like 2 Dislike

就黎成個港島一片紅

玩多幾玩d濕9區議員又話太多巴士等上落客導致塞車,cut撚d巴士線等你地冚家鏟
咁大單野

有腦都唔會揸車啦

加上好多人轉答地鐵

基本上順左都正常

不過啲巴士佬可以再玩大啲

依家咁小事
灣仔區議員伍婉婷亦質疑警方有否了解問題所在而執法,「關鍵問題是針對的士執法,因為無的士阻住,巴士就唔會埋唔到站,現票控車長實在無辜。」她又說,警方對於違泊的執法成效不彰,去年一至十一月期間,警方在崇光百貨外只發出五十五張違例泊車的罰款告票。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20170220/00176_034.html

就黎成個港島一片紅

_ _ _ _ , _ _ _ _ !
巴士佬玩到咁撚大

就黎成個港島一片紅

鬆左手制 就唔好開門上客
民建聯做實事,阻人返工返學
玩咁大呀?
灣仔區議員伍婉婷亦質疑警方有否了解問題所在而執法,「關鍵問題是針對的士執法,因為無的士阻住,巴士就唔會埋唔到站,現票控車長實在無辜。」她又說,警方對於違泊的執法成效不彰,去年一至十一月期間,警方在崇光百貨外只發出五十五張違例泊車的罰款告票。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20170220/00176_034.html

轉身射個三分波
玩多幾玩d濕9區議員又話太多巴士等上落客導致塞車,cut撚d巴士線等你地冚家鏟

伍小姐再玩
d 人會唔會清明節果兩個星期一齊去佢office 掃墓
巴士佬玩到咁撚大

搭左九個字先到仔隧,仲未過堅拿道西呀
巴士佬咁撚廢
以後見到有巴士停唔正投訴到佢爆
咁大單野

有腦都唔會揸車啦

加上好多人轉答地鐵

基本上順左都正常

不過啲巴士佬可以再玩大啲

依家咁小事

解決唔到件事 就要玩大啲
利申 日日搭巴士
玩咁大呀?

所以啲巴士咪排隊埋站
上面仲有人話信德唔塞
今日睇下放工中環出金鐘再去演藝嗰個位精唔精彩先

一架架排好隊慢慢來

轉身射個三分波

自己柒完pass個波比人
今日睇下放工中環出金鐘再去演藝嗰個位精唔精彩先

上環信德表示已有兩條巴士長城
呢班巴士佬為求自保按章工作可以理解

但係明明犯左法就講到大安旨意咁

咁同班藍絲黑警話打人有理有乜分別?

一個係方便大家
一個係為私慾為出氣
咁你想講邊樣先

隻眼開隻眼閉既野
俾你係人情,唔俾係道理
個頭先鬧完藍絲教壞細路
呢頭就支持巴士佬拉市民落水
係咪多市民支持者就可以顛倒黑白?

其實我絕對支持香港警察按章工作,唔執行私刑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞