聽日港島區巴士將會按章工作

1001 回覆
877 Like 2 Dislike
入好格對站牌拉好手掣先好開門呀
幾時到地鐵都咁做,保障乘客安全

自救? 行動目的係乜?

要警察出聲明俾你地係非巴士站開門?

根本浪費時間。。幾日後咪又係如常工作
自救? 行動目的係乜?

黑警執得咁正
好市民配合咋

連登仔進化到搭地鐵都唔需要喺月台等車
自救? 行動目的係乜?

黑警執得咁正
好市民配合咋

簡單,車長要按條例工作,其他車一樣要
Sogo個個位係比的士上落後即走,等客就有問題。

警察當然唔可以叫車長亂泊,但佢地亦需要趕走亂泊既車
自救? 行動目的係乜?

黑警執得咁正
好市民配合咋

即時落筆抄啦
自救? 行動目的係乜?

黑警執得咁正
好市民配合咋

即時落筆抄啦

都岩 抄得巴士抄埋的士,合理
自救? 行動目的係乜?

黑警執得咁正
好市民配合咋

即時落筆抄啦

巴士就抄
的士就趕
極醜惡
自救? 行動目的係乜?

黑警執得咁正
好市民配合咋

即時落筆抄啦

巴士就抄
的士就趕
極醜惡

巴士公司易恰

97出世都聽過以前中巴班師傅 ,邊有車敢玩佢地
自救? 行動目的係乜?

唔係自救,執正做,證明奉公守法,跟足法倒。如果車長依幾日都執正黎做,唔會係巴士佬燥底,而係乘客燥底
從來大家要求既唔係批准巴士二線上客,而係公平對待道路使用者。

要求巴士守法係理所當然,但亦要要求其他駕駛者。

道路設計問題係長遠要做既事,區佬唔係一句反對聲音就了事。
從來大家要求既唔係批准巴士二線上客,而係公平對待道路使用者。

要求巴士守法係理所當然,但亦要要求其他駕駛者。

道路設計問題係長遠要做既事,區佬唔係一句反對聲音就了事。

再講,有部份巴士車長態度都唔好,呢點我唔否認。

但係,更多時佢地係逼於無奈。就好似8p咁,崇光咁多人上車,無人頂住佢既佢多數會駛埋去,全世界行出馬路上車,一黎危險二黎慢。正常情況點會咁做
https://www.facebook.com/hkptrt/videos/vb.521771137840560/1550439904973673/

呢d真係無腦死八婆黎
屌你老母巴士站黎架
的士佬霸左個位埋唔到站 你反而去屌巴士唔埋站先上落客?
屌你老母真係無撚腦先會痴埋禮義廉
支持巴士車長,希望佢地可以一直堅持,直到永遠
如果遲啲有巴士司機唔記得埋好站先落嘅話,記得友善提醒下司機,屢勸不聽嘅最後手段係拍片報警(無話放上網),維持社會秩序,保障乘客安全,你我有責
自救? 行動目的係乜?

唔係自救,執正做,證明奉公守法,跟足法倒。如果車長依幾日都執正黎做,唔會係巴士佬燥底,而係乘客燥底

如果唔係的士霸左個位,巴士跟本唔駛未埋站就落車。
如果的士走晒,巴士平常運作咪就係泊正個站lo
有冇sogo門口同怡和大廈直播?
連登究竟係打手多定個個唔知咩野事就留言定係弱智多?
全港都按章啦

開始食花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞