聽日港島區巴士將會按章工作

1001 回覆
877 Like 2 Dislike
呢段係蘋果度CAP出黎既

新巴城巴發言人回應傳媒查詢時指,公司已知會運輸署及各工會有關事件,會與運輸署及警方跟進,呼籲車長冷靜;工會承認做法對乘客有一定影響,呼籲市民提早出門及希望乘客理解。

九巴發言人表示,九巴已與汽車交通運輸業總工會及其九巴及龍運分會溝通,知悉他們不會參加所述的行動,又稱九巴工會於周一擬發起行動屬「網上流言」,並不真確,九巴會如常服務市民。不過,九巴強調根據公司指引,車長須盡量將巴士停靠在巴士站,才可讓乘客上落車。
警犬呢排仲柒唔夠?

呢期要抄多兩張撲水嘛
19:10接到公司人員來電,內容指公司高高層已得悉事件,並已派員跟進,將聯絡警方就票控一事作了解,現階段公司明白伙記心情,亦呼籲伙記克制,切勿與警方發生衝突,而該告票將由公司處理,不用伙記支付,至於明天伙記的自發行動,公司表示不會阻止,但必需合情合法地處理,內容大致上如上,大家自行消化

即係任班司機玩
啱啦 等睇塞爆港島

利申: 港島人
好多所謂區議員都好離地
根本唔了解民生

希望大家繼續關注
19:10接到公司人員來電,內容指公司高高層已得悉事件,並已派員跟進,將聯絡警方就票控一事作了解,現階段公司明白伙記心情,亦呼籲伙記克制,切勿與警方發生衝突,而該告票將由公司處理,不用伙記支付,至於明天伙記的自發行動,公司表示不會阻止,但必需合情合法地處理,內容大致上如上,大家自行消化。

不知幾合情合法

不會阻止同講到明支持有乜分別

關公表示咁樣做佢先得閒

咁講先醒,唔反對,但又唔主動支持,只要無犯法無衝突就由得佢地

唔通員工話要依法駕駛,公司要反對咩
http://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20151940e/cgn2015194067.pdf
2015年第67號號外公告

政府可恥
咁樣容乜易比廢青煩到伍議員架

開唔到個 PDF
有無人可以 cap 張圖出來睇下?

咁快戴頭盔

叫佢食屎啦

好快到的士佬diu佢

到的士佬食告票又入佢數,正

捉巴士佬咁旺角先達小巴佬洗唔洗捉?

新巴城巴發言人回應傳媒查詢時指,公司已知會運輸署及各工會有關事件,會與運輸署及警方跟進,呼籲車長冷靜;工會承認做法對乘客有一定影響,呼籲市民提早出門及希望乘客理解。

九巴發言人表示,九巴已與汽車交通運輸業總工會及其九巴及龍運分會溝通,知悉他們不會參加所述的行動,又稱九巴工會於周一擬發起行動屬「網上流言」,並不真確,九巴會如常服務市民。不過,九巴強調根據公司指引,車長須盡量將巴士停靠在巴士站,才可讓乘客上落車

新巴講左等於無講, 九巴就話係公司指引唔關工會行動事

咁快戴頭盔

叫佢食屎啦

好快到的士佬diu佢

個議員想搵政績懶係關心民主都搵錯野

咁快戴頭盔

叫佢食屎啦

好快到的士佬diu佢

伯母好忙
19:10接到公司人員來電,內容指公司高高層已得悉事件,並已派員跟進,將聯絡警方就票控一事作了解,現階段公司明白伙記心情,亦呼籲伙記克制,切勿與警方發生衝突,而該告票將由公司處理,不用伙記支付,至於明天伙記的自發行動,公司表示不會阻止,但必需合情合法地處理,內容大致上如上,大家自行消化。

暗示巴士公司頂班黑警唔順

明示黎

藍絲智慧

藍絲智慧

屌你老母就屌你老母 十個同你講就報十次
http://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20151940e/cgn2015194067.pdf

政府可恥

開唔到個 PDF

塞爆佢之後入議員數

九巴發言人表示,九巴已與汽車交通運輸業總工會及其九巴及龍運分會溝通,知悉他們不會參加所述的行動,又稱九巴工會於周一擬發起行動屬「網上流言」,並不真確,九巴會如常服務市民。不過,九巴強調根據公司指引,車長須盡量將巴士停靠在巴士站,才可讓乘客上落車

新巴講左等於無講, 九巴就話係公司指引唔關工會行動事

新巴其實即係唔鳩理你
九巴更高章,話本來巴士司機就係要埋哂站先俾上落客,司機會跟返足架啦

政府可恥

開唔到個 PDF

send 比d 廢老gp/貼係巴士站/公屋壁報板

捉巴士佬咁旺角先達小巴佬洗唔洗捉?

條臭西邊夠膽搞
https://youtu.be/YR8_zLdQhQc

今晚已經按章工作緊

2分鐘先埋到站
呢班巴士佬為求自保按章工作可以理解

但係明明犯左法就講到大安旨意咁

咁同班藍絲黑警話打人有理有乜分別?

一個係方便大家
一個係為私慾為出氣
咁你想講邊樣先

其實冇分別
殺人放火金腰帶既野
你知我知大家知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞