最近買碟買上癮,點算好?就嚟窮...

497 回覆
10 Like 5 Dislike
旺角地庫邊度黎

有冇唱片音樂單曲個類賣?

即係旺角德發地庫 入邊有兩間
價錢起碼公道啲 早幾日睇john wick 4k先賣$1xx
你想買音樂單曲個類 沿地庫樓梯行返上去
轉右就有間

女人街嗰兩間唱片舖賣碟貴過信和,有間呢兩年仲入埋打口碟賣
旺角地庫邊度黎

有冇唱片音樂單曲個類賣?

即係旺角德發地庫 入邊有兩間
價錢起碼公道啲 早幾日睇john wick 4k先賣$1xx
你想買音樂單曲個類 沿地庫樓梯行返上去
轉右就有間

死亡之吻
轉返上地面有兩間都好少去
講開買碟
聖訴 (Doubt) 我搵左好耐都搵唔到
跪求
講開買碟
跪求

安樂出嗰隻?cdw ws都有好似係
講開買碟
跪求

安樂出嗰隻?cdw ws都有好似係

CD Warehouse? 我問問先
唔該巴打
搭單問邊到多二手blu ray fb淨係搵到一個page
Blu ray就真係買到窮啦

個page叫乜名

香港 藍光 Blu Ray 一、二手高清影碟自由買賣交易聯盟

DVD畫質咁差

冇錢買Blu-ray機
仲有電視又一般
睇得落嘅

我屋企個部BD機唔駛五舊水,依家應該仲平啲添
Lm
留名
連續買左3年 2年前停左冇買
擺到冇晒位
以為藍光碟tim
咁我地呢d儲 steelbokk咪要去排ifc
以為藍光碟tim

以前乜鳩都儲
CD DVD Blu-ray Game
但發現好多買完都係得個儲字
實際上聽嘅一係入晒電腦轉Flac同聽MP3用Spotify
DVD Blu-ray 都係極少放,睇Netflix 仲方便
Game 梗加唔洗講,玩完都唔會再完玩,尤其是PS3 年代嗰D
而加連機都唔打,呢D 碟已經送晒畀人
屋企多返好多位,亦少咗好多『雜物』
係書唔捨得拎走
以前乜鳩都儲
CD DVD Blu-ray Game
但發現好多買完都係得個儲字
實際上聽嘅一係入晒電腦轉Flac同聽MP3用Spotify
DVD Blu-ray 都係極少放,睇Netflix 仲方便
Game 梗加唔洗講,玩完都唔會再完玩,尤其是PS3 年代嗰D
而加連機都唔打,呢D 碟已經送晒畀人
屋企多返好多位,亦少咗好多『雜物』
係書唔捨得拎走

仲有冇剩,送俾我送俾我

屋企無位放,所以已經放左幾隻......(仲有幾隻未有人接手)
淨係買演唱會BD算
有同感post
以前真係好迷儲碟,主要DVD,有bluray後就只買Bluray和CD。
但的確洗多錢,不過每次開碟睇的感覺係好正。
可惜人越大越忙越多負擔之後,就完全放棄了。
加上現在比以前多好多途徑睇片。
特別卑錢上網睇的選擇亦越來越多。
有同感post
以前真係好迷儲碟,主要DVD,有bluray後就只買Bluray和CD。
但的確洗多錢,不過每次開碟睇的感覺係好正。
可惜人越大越忙越多負擔之後,就完全放棄了。
加上現在比以前多好多途徑睇片。
特別卑錢上網睇的選擇亦越來越多。

我幾乎都買番黎買都唔開
因為幾乎都睇過晒
諗諗下真係純粹為左舊鐵
而家連game都係咁
買晒d特別版
但無心機開機玩
仲有d hottoys又係唔開箱

我覺得自己已經有d病態
以前中學嘅時候成日攞啲零用錢去買正版碟,比老豆老母話我戇鳩,但係睇得最多又係佢哋
有冇咩舖頭好介紹

我諗有買開碟都一定會去旺角地庫
Hmv同cd warehouse啲碟唔係比窮人買

以前做其中一間個時有折個個月都使返好多錢去買碟

而家份糧有一半去咗cdwarehouse / 旺角
冇去hmv好耐,一來貴,二來冷門戲冇曬,三來已經唔重視碟越cut越細

以前想要咩就自己落, 冇冷門戲一係真係discontinue 落唔到貨, 一係間鋪d同事唔識落返黎

新碟根本無可能係呢兩間買得起
但係HMV有時又會盤點清倉都會執到好野
前排買左隻美版哈比人先$70

呢間仆街野呢, 之前2日減假做撚到死, 完左之後就炒左堆人

前hmv part-time

入去做為咗聽歌
做之前唔係好識啲戲
自己本身都成日睇戲,但經典嗰啲真係識條春
做完之後睇更多戲
以為藍光碟tim

有無野放?
而家淨係買鍾意嘅戲嚟珍藏
基本上啲戲都係睇過之後勁鍾意,買隻br嚟儲,得閒翻睇

以前就老母買碟一齊睇,之後冇位變租碟,租碟舖冇埋就上iTunes

而家睇戲都係iTunes租落嚟,因為畫質係online嚟講最好,又唔使硬性streaming可以download
streaming嘅話得閒又load吓,屋企得100m仲要同屋企人啲電腦 手機 mytv分

屋企無位放,所以已經放左幾隻......(仲有幾隻未有人接手)
淨係買演唱會BD算

呢道呢道
以為藍光碟tim

有無野放?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞