最近買碟買上癮,點算好?就嚟窮...

497 回覆
10 Like 5 Dislike
香港邊頭多藍光機賣月

問咗成個月啦喎 百老X豐X深水埗大把啦

梳梳梳, 失憶
聽日去百同豐睇睇先
香港邊頭多藍光機賣月

梳梳梳, 失憶
聽日去百同豐睇睇先

你上網睇左邊部岩你先啦
百記、豐字頭都一定貴過普通影音店
香港邊頭多藍光機賣月

梳梳梳, 失憶
聽日去百同豐睇睇先

你上網睇左邊部岩你先啦

豐儉由人嘅啫
播唔到3D嘅好似好平好似係
香港邊頭多藍光機賣月

梳梳梳, 失憶
聽日去百同豐睇睇先

你上網睇左邊部岩你先啦

豐儉由人嘅啫
播唔到3D嘅好似好平好似係

都唔係買,我去個度睇下啫
有實體同有人問下好啲嘅
睇完去其他地方買
不過應該買Sony 個部

仲未買?
快啦
想問黑白片嚟講dvd同blu ray係咪分別唔會太大?

唔係

黑白片出得Blu ray多數係經典戲,會重新數碼修復過同Output
黑白片有灰度,即係唔係非黑即白,品質愈高層次愈多
另外Blu ray解像度、景深、對比度等等都係完勝DVD
仲未計音質
都係個句,睇完Blu ray睇唔番DVD

唔係

黑白片出得Blu ray多數係經典戲,會重新數碼修復過同Output
仲未計音質

正,第一套黑白blu ray會買Raging Bull

仲未買?
快啦

asshole仔要讀書...
買左返黎, 睇一次又係放係度, 好浪費

唔係

仲未計音質

Exactly,分分鐘大分別過彩色片
始終以前機械處理舊菲林都未係好精細
灰度、細節有好多都要近年整bluray先修復scan得好啲

唔係

仲未計音質

Exactly,分分鐘大分別過彩色片
始終以前機械處理舊菲林都未係好精細
灰度、細節有好多都要近年整bluray先修復scan得好啲

不過dvd都好大分別
Casablanca 幾清
有啲彩色起哂格

儲囉

儲囉

我直頭唔開

儲囉

我直頭唔開

steelbook就可能唔開

儲囉

我直頭唔開

橫掂套套都去戲院睇過
又無咩特別想睇第二次
真係好少會開碟睇

儲囉

我直頭唔開

橫掂套套都去戲院睇過
又無咩特別想睇第二次
真係好少會開碟睇

如果我買咗輝級
一定會睇幾次

tdk都睇咗十幾次
話時話,係咪得港版先有中字?

唔一定,有陣時其他地方出既都會有中字,所以要check

唔一定,有陣時其他地方出既都會有中字,所以要check

頭先睇咗下,btw thx
搬屋先掉左一大堆
netflix睇過癮算
搬屋先掉左一大堆
netflix睇過癮算

都啱
搬屋先掉左一大堆
netflix睇過癮算

唔要俾我吖,點解掉
好期待menta lab隻輝級
好期待menta lab隻輝級

唔好搶,排隊

講笑,記得出咗preorder日子就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞