最近買碟買上癮,點算好?就嚟窮...

497 回覆
10 Like 5 Dislike
有冇咩舖頭好介紹

我諗有買開碟都一定會去旺角地庫
Hmv同cd warehouse啲碟唔係比窮人買
借post一問
blu ray係唔係畫質係咪靚過dvd
最近想買番套舊戲,倩女幽魂系列
猶豫緊買dvd高清數碼修復版定blu ray版

bluray,完

高清數碼修復版資料
http://www.yesasia.com/global/倩女幽魂系列-dvd-高清數碼修復-香港版/1032067588-0-0-0-zh_TW/info.html
藍光版資料
http://www.yesasia.com/global/倩女幽魂系列-blu-ray-香港版/1024243837-0-0-0-zh_TW/info.html
借post一問
blu ray係唔係畫質係咪靚過dvd
最近想買番套舊戲,倩女幽魂系列
猶豫緊買dvd高清數碼修復版定blu ray版

bluray,完

高清數碼修復版資料
http://www.yesasia.com/global/倩女幽魂系列-dvd-高清數碼修復-香港版/1032067588-0-0-0-zh_TW/info.html
藍光版資料
http://www.yesasia.com/global/倩女幽魂系列-blu-ray-香港版/1024243837-0-0-0-zh_TW/info.html

藍光版11年出,數碼修復係12年出聽聞仲要係720p
有冇咩舖頭好介紹

唔好同我爭,成日睇睇下有無影手攝入嚟
有冇咩舖頭好介紹

以前做其中一間個時有折個個月都使返好多錢去買碟
有冇咩舖頭好介紹

而家份糧有一半去咗cdwarehouse / 旺角
冇去hmv好耐,一來貴,二來冷門戲冇曬,三來已經唔重視碟越cut越細
有冇咩舖頭好介紹

冇去hmv好耐,一來貴,二來冷門戲冇曬,三來已經唔重視碟越cut越細

以前想要咩就自己落, 冇冷門戲一係真係discontinue 落唔到貨, 一係間鋪d同事唔識落返黎
有冇咩舖頭好介紹

以前想要咩就自己落, 冇冷門戲一係真係discontinue 落唔到貨, 一係間鋪d同事唔識落返黎

新碟根本無可能係呢兩間買得起
但係HMV有時又會盤點清倉都會執到好野
前排買左隻美版哈比人先$70
有冇咩舖頭好介紹

以前都入下一區dvd吖,而家得返翻出嗰批新嘅三區,仲要九成係大戲 hmv霉真係有原因,以前儲印花好易,而家真係
有冇咩舖頭好介紹

旺角地庫好少去
太懶
唔想搭車出去
有冇咩舖頭好介紹

旺角地庫好少去
太懶
唔想搭車出去

咁就乖啦
有冇咩舖頭好介紹

新碟根本無可能係呢兩間買得起
但係HMV有時又會盤點清倉都會執到好野
前排買左隻美版哈比人先$70

呢間仆街野呢, 之前2日減假做撚到死, 完左之後就炒左堆人
睇完藍光係絕對睇唔番DVD
睇Youtube都冇人特登較去睇480p
另外想問如果係高清數碼修復版嘅dvd畫質係咪有720p
有無人去廣視影音買
買碟真係會上癲 有時見到啲box set都會好想買 但真係太貴
旺角地庫邊度黎

有冇唱片音樂單曲個類賣?
有無人去廣視影音買

早排99/3變做65/2已經少咗
淘寶有,又平高質
要小心有冇cut
樓主 我想問你買既碟入面 the best 3 係邊幾套?
有冇咩舖頭好介紹

識人係HMV做 有折

五七?
佢標咁高折完都冇用啦
樓主 我想問你買既碟入面 the best 3 係邊幾套?

剩係呢度就應該係12angry man
Citizen Kane
Godfather /one flew over the cuckoo's nest掛
但係套套都好正
買多過睇,VCD都仲有大把未開
旺角地庫邊度黎

有冇唱片音樂單曲個類賣?

即係旺角德發地庫 入邊有兩間
價錢起碼公道啲 早幾日睇john wick 4k先賣$1xx
你想買音樂單曲個類 沿地庫樓梯行返上去
轉右就有間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞