《蜘蛛俠決戰千里》被影評人捧為史上最佳蜘蛛俠電影

378 回覆
83 Like 218 Dislike
我覺得好過第一集好多,feel到佢有成長到唔係第一集成個Ironman jr咁,唯一敗筆係個反派個plan一諗落就會覺得幾膠下唔係好合理咁
snap前就膠

snap之後乜都有人信。
我個人覺得home coming個成長都好大

Home coming係講佢新手英雄 只靠套sult都一樣會撞板 或者成為iron man唔想佢成為既英雄 到最後佢用返自己套舊sult 覺醒去單挑 呢個決心上成長其實好大
反觀今集佢既成長除左係接曬iron man遺留比佢既科技外 就係以後要醒目d唔好咁易信人
marvel咁多英雄
點解以前得spiderman咁紅
本身Spider-Man 算係最紅嘅Marvel 英雄

未開MCU之前
最多人識三大super hero無記錯係
Superman, Batman 同 Spider-Man

但講年資都ca最長
講實力大把英雄勁過佢

所以先好奇點解係個3線戰鬥力英
sony咁多英雄唔買係買spiderman
Spider-Man本身係第一個獨當一面嘅青少年superhero,之前啲青少年都係做sidekick
另外故事內容緊貼日常生活,好似soap opera/愛回家咁,讀者好易relate到,所以出咗冇耐已經紅咗,之後keep住出劇、動畫咁
同埋80,90年代Spider-Man畫家Todd Mcfarlane(再生俠作者)又係當時得令,當時Spider-Man同X-Men紅撚到仆街

我諗正常人好難relate到batman,除非誠哥個仔
無咁快,應該兩個都可以用
miles定位似羅賓仲需要peter帶
果陣上映個個就係屌緊佢啲cg成隻game咁,我想睇呢啲我打機唔好? 依家又上哂神枱
第一集 隻鷹真係好廢
仲要 咁啱係女主阿爸 又係瞞住屋企人
呢D戲碼仲厭過UNCLE BEN
電魔打鬥我buy wo
冇屌過

成個畫面都好型同好靚
今集好好睇
咁第一集都係後生仔岩岩做superhero
唔通俾隻thanos佢打咩
第一集係衰在最終戰無著suit打
同埋無咩swing鏡頭
好彩今集補番
呢套真係最佳,Dr s畫面,劇情由頭反cup到完彩蛋, 又保留到蜘蛛仔味道
綠魔鋪排好差
今集如何呀?
今年MCU最好個套
以咁多gg man黎講,好睇?
最好
老實講,我覺得埋尾救咗成套戲
多謝老鼠

當佢收購曬全球影業嗰陣,就唔會再有爛片
毒撚睇唔慣愛情片?不如索性設計Peter成世無女溝無愛情,永遠做New York 英雄算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞