《蜘蛛俠決戰千里》被影評人捧為史上最佳蜘蛛俠電影

378 回覆
83 Like 218 Dislike
根本就係樣都一樣
冇咁mk
PS4 個Spider-Man 算係最完美
又成日自己鳩噏,又有科學頭腦
同MJ啲互動超正

好想快啲出第二集
要venom carnage
個body又正
第二集應該有Venom 同 Green Goblin
我都想, 但睇個勢似變左miles 做主角, 屌
真係無撚腦點解撑舊作嘅呢個POST已經有兩個戇鳩無邏輯
利申返先:舊作我都覺得好睇㗎
應該玩雙主角操作
Miles 識隱形同放電
可能主玩潛行關
Parker 就打交勁 同 科技解謎
miles都幾正 同peter完全唔同感覺
選裝備都跟電影
你白撚癡?
marvel咁多英雄
點解以前得spiderman咁紅
本身Spider-Man 算係最紅嘅Marvel 英雄

未開MCU之前
最多人識三大super hero無記錯係
Superman, Batman 同 Spider-Man
marvel咁多英雄
點解以前得spiderman咁紅
本身Spider-Man 算係最紅嘅Marvel 英雄

未開MCU之前
最多人識三大super hero無記錯係
Superman, Batman 同 Spider-Man

但講年資都ca最長
講實力大把英雄勁過佢

所以先好奇點解係個3線戰鬥力英
sony咁多英雄唔買係買spiderman
Cap唔夠relatable
鳩估彩蛋係有venom/或者係tony會以某種形式出現講兩句
Spider-Man本身係第一個獨當一面嘅青少年superhero,之前啲青少年都係做sidekick
另外故事內容緊貼日常生活,好似soap opera/愛回家咁,讀者好易relate到,所以出咗冇耐已經紅咗,之後keep住出劇、動畫咁
同埋80,90年代Spider-Man畫家Todd Mcfarlane(再生俠作者)又係當時得令,當時Spider-Man同X-Men紅撚到仆街
AI

變咗絕地英靈
戰鬥力3線
但人氣1線

一間公司買(投資)既決定係商業化賺到幾錢
蜘蛛俠有幾成功你宜家睇到

平心而論,第一個版本選角,人設,劇本都唔算好
真係靠演員(特別係綠魔)去支撐
但已經成為當年最把砲最紅最賺既英雄電影

就算經常被詬病既加菲版,劇本更差,一樣賺到
今集好睇過之前所有蜘蛛俠真人版電影
駁唔到
個人鐘意睇猛毒或者八爪博士上身既蜘蛛俠多過蜘蛛俠本人
本來我都唔信,睇完我服了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞