張敬軒 王菀之The Magical Teeter Totter演唱會2017討論區(2)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
軒仔唱“之之可否不要老”
同佢地最尾攬
有少少眼濕濕,唔知十年後既佢地會點

之之可否不要老
不知不覺已經聽依兩條友十二年

真的受傷了 同 擁抱一個人 都好bitter sweet
睇到想

之之指住唱軒仔“是你變了
軒仔微笑擰頭
喊左

bitter sweet形容得好好
依個post好多狂迷
有無人覺得ivana 講野把聲仲吸引過唱歌把聲

佢講野把聲好細個

成日覺得呢啲聲嬲到震都會比佢嗲到融化
有無睇曬頭兩日既比較下個氣氛?

今日好好多

佢兩個仲唱咗幾句你阿媽大減價

咁好彩,本來我應該去第一日,
係就唔到時間先跌左黎第二日。
今日好多首歌啲人都攞電話黎照,
如果有一首ivana換做滿天星就好了。

好羨慕
睇咗rundown, 知道無過客別墅架啦,
不過聽唔到live都係有d可惜。

另外,今晚係唔係skip咗首小團圓?

無skip
有無人覺得ivana 講野把聲仲吸引過唱歌把聲

佢講野把聲好細個

成日覺得呢啲聲嬲到震都會比佢嗲到融化

我永遠唔會忘記之形容自己點媾Eric so
今晚坐第21行,唔夠喉啊
好滿意。

皇上高音好正,搞Gag又好笑。

皇后好可愛 同 都唱得好好聽。少聽皇后d 歌,唔知係咪編過曲黎 但好好聽!

舞台設計一流,但有冇巴絲知道背後個概念?又天使、又魔鬼、又樹咁

其實佢地兩個真係好襯

我都覺 最尾擁抱個畫面好靚
聽日去睇揮手 將莖牽 I am coming
其實佢地兩個真係好襯

我都覺 最尾擁抱個畫面好靚

如能擁抱一個人
其實佢地兩個真係好襯

好羨慕佢地好好朋友
今晚最正是ivana 唱酷愛

表現一流
張敬軒好QQ 飛吻ivana
依個post好多狂迷

表現一流

我都覺全晚最正
王:靜得 蜜蜂飛過
  靜得 樹枝交錯 似唱歌
  也許 破曉太長 沉悶太多 獨個經過

天生的孤獨就如必經宿命 得不到一位好友聽我心聲
  呼呼的天地突然這麼安靜 誰能叫我世界繁盛

讓我擁抱一個人 明日我再歡樂 會替我興奮
  明日假使傷了心 也可向我慰問當作側忍
  讓我擁抱一個人 陪伴我到天亮 同出幽閉小鎮
  跟著天使合唱 聽得見 和弦那份吸引

張:一雙好姊姊突然之間相認 
王:真多得軒仔側耳聽我心聲
張:高唱好兄弟自然打開肅靜 
王:陪同我去見證流星

合:讓你不再一個人 明日你再歡樂 我替你興奮
  明日假使傷了心 也可向你慰問 要你開心
  讓你不再一個人 陪伴你到天亮 同出幽閉小鎮
  一直跟你合唱 聽得見 
王:和弦那份吸引

張:為你推個摩天輪 同伴老友出力 那怕有幾重 
  扮個鬼臉的笑容 放鬆 
王:Ha..Ok La..

表現一流

我都覺全晚最正

感覺全場軒仔既fans 比較多

頭兩首歌佢未入狀態,之後愈唱愈好。

ivana 就開場到尾都幾好,水百合接酷愛超正

唱緊咩歌
開箱

首先4張貼紙,我整"巢"咗一張

兩件tee

第一件

第二件

兩個袋,因為背後冇野,唔影啦

其實另外仲有figure,要4月尾先有得拎

--------------------

兩卷膠紙,佢地話今日先有

藍色高身過黑色,同價

啱啱睇完第二場,同追哂舊post
本身兩個都鍾意,今次拍埋鍾意皇后多dd

我睇其他人會喪嗌,但ivana, 陳綺貞嗰d 唔會囉
亦好興幸d 人睇之之冇喪嗌jar
要夾番首歌個mode ga ma
今次小團圓同迷失藝術一開頭佢差不多清唱
幾驚有人破壞

皇后伴迷失表參道
我覺得跳得ok wor
想問下4面台係咪坐邊個區都無所謂?定有個區好啲?

幕後團隊

傳說係green zone 因為個邊係panel
啲vip通常坐個邊

琴日有巴打話紅區係公開售票
氣氛會差啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞