張敬軒 王菀之The Magical Teeter Totter演唱會2017討論區(2)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
之之唱酷愛 一開聲真係聽到起雞皮
希望會出碟

正過CD好多
應該會出碟啊。。因為見佢d機都好齊

真係唔似3字頭中坑

睇完佢今晚既演出同紅色套裝高跟鞋
好肯定佢係gay

原來唔只我一個覺得係咁
真係gay果好濃

好妖冶

其實我覺得Ivana 曾經可能有中意過佢,但可惜佢係咁嘅關係。。所以就嫁左人唔會再等佢
祝佢同賓女百年好合

同我諗既一樣
9成係張軒gay最後做左好姊妹

講真佢地真係好夾
而家嘅老公未必係最愛 只好把愛藏在心底

咁樣做frd起碼可以長長久久,幾好
諗起fans問
咁隻襪呢?

呢年事真係聽到厭 講過幾多次
可能係張敬軒啲歌版權問題所以先唱咁少
因為基於王菀之咁少眾但唱咁多係有少少奇怪
香港歌迷好低質我屌晒你地老母

送個皇上俾你地丁下

後生咗十年

擺正心態 聽王菀之 睇張敬軒 實冇得輸

真係唔似3字頭中坑

要幾點出去先企到第一行

我都想知 但係聽日希望聽到真encore

企撚到十二點幾 皇上好好人 淨係簽都起碼簽咗半個鐘
皇后走啲人係咁二嗚下就走。。好撚慘。。佢都sad sad地
希望會出碟

我覺得翻唱真係好撚正
個人認為入心入肺過原唱
諗起fans問
咁隻襪呢?

我應該聽咗起碼五六七次
仲有剝蟹
老梗軒
希望會出碟

正過CD好多

痴線啲機完全係阻撚住晒

真係好失望對香港嘅歌迷
不過好彩你地都好識貨
希望會出碟

我覺得會出
前面舞台樓梯有個cam man手拎細細地既相機
不停影觀眾啲反應
應該都係for剪片
希望會出碟

正過CD好多

希望 好想慢慢j佢畫意去到最好的果part
今晚坐近個台先知唱柳暗花明果陣 有d燈效係蝴蝶圖案
希望會出碟

正過CD好多

CD無live個種爆發力
今晚live有個種心臟撕裂既感覺
希望會出碟

我覺得翻唱真係好撚正
個人認為入心入肺過原唱

應該話之之唱咩都好聽

送個皇上俾你地丁下

後生咗十年

真係唔似3字頭中坑

要幾點出去先企到第一行

屌我企係後排有叫皇后埋黎幫我簽
佢唔理我
走左
諗起fans問
咁隻襪呢?

我應該聽咗起碼五六七次
仲有剝蟹
老梗軒

呢d講左幾廿年
希望會出碟

正過CD好多

希望 好想慢慢j佢畫意去到最好的果part
今晚坐近個台先知唱柳暗花明果陣 有d燈效係蝴蝶圖案

今晚坐咁前先見到choreography d微細位
原來好cute

所以先話啲歌要作得pop啲commercial啲黎吸客

其實未日果d已經好pop
但都係紅唔起

低科技之歌,水百合,留白,有樂評而唔入屋。
“我們他們”只屬於半邊香港人,“該死的快樂”就更加偏鋒題材,唔派失戀小品情況下單靠呢啲做主打好難有高人氣。
希望ivana堅持下去,好音樂總會有知音者。

送個皇上俾你地丁下

後生咗十年

真係唔似3字頭中坑

要幾點出去先企到第一行

我有鳩叫皇后 想知企第一排係咪完show要即刻落去

真係好失望對香港嘅歌迷
不過好彩你地都好識貨

其實有聽開香港樂壇既多數都欣賞之之
普通街客就算啦
希望會出碟

我覺得翻唱真係好撚正
個人認為入心入肺過原唱

應該話之之唱咩都好聽

我唔好忘記上次叱吒音樂劇唱笑忘書
應該係我第一次覺得佢唱歌難聽
好鐘意該死的快樂最後段chorus
皇后唱返 跟著張生就woo~做和音
好聽過張生唱chorus
希望會出碟

正過CD好多

CD無live個種爆發力
今晚live有個種心臟撕裂既感覺

cd版一聽感覺:咁樣既 但聽聽下又幾正
live版一開聲

所以先話啲歌要作得pop啲commercial啲黎吸客

其實未日果d已經好pop
但都係紅唔起

低科技之歌,水百合,留白,有樂評而唔入屋。
“我們他們”只屬於半邊香港人,“該死的快樂”就更加偏鋒題材,唔派失戀小品情況下單靠呢啲做主打好難有高人氣。
希望ivana堅持下去,好音樂總會有知音者。

佢其實近幾年已經算多左好多欣賞佢嘅人
以佢對音樂嘅堅持,應該會行落去嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞