621 部署建議,入嚟討論,搵到方向好重要。

1267 回覆
1697 Like 8 Dislike
Push
我發夢時咁睇:

無警棍或以上武器時:我哋成班手翹手入,一咋人咁入,最前排一定要夠大隻,警方無武器我哋都唔可以有武器。

有警棍或以上武器時:前排拎盾、遮等防具

總之不可打警
如果入到去,只可講返四大控求,勿蒙焦點
認真 衝又話係鬼 唔衝又話無用 嘉年華
有時真係好矛盾
但係最可惜既係 無論我地做乜 777都唔會理
我覺得就算下次再有任何既示威/遊行
佢都一樣係唔會理
繼續意見接受 態度照舊

或者撤回兩隻字真係唔可以係佢把口講出黎
畢竟建議既人係佢
再加上佢份人咁撚厚面皮 好勝心又強 又唔輸得
咁點會當住700幾萬香港人面前講撤回?
你睇下佢今日個記招 班記者已經問到咁直接
佢都可以帶你遊花園
你就知 根本我地對佢做乜都無用 起唔到任何作用
Diu
3m 眼罩都係唔貼眼
發夢見到有啲人可以落場出指示,指揮力雖然都係唔夠啲狗黎,但而少可以做到更容易針對狗隻部署作出行動,令衝擊力大大增加,現場亦可有多個指揮員用對講機聯絡同用大聲公勸喻狗隻。

不過夢裡面好難只用旗幟進行指揮,如果指揮員係後面,前面既人好難係風頭火勢向後望。

建議用一啲會發出好大響聲/可換鈴聲既警報器進行指揮,至少可做到鈴聲一擲蛋,鈴聲二衝,鈴聲三回防。

義士分五人一組通力合作,最好一個輕裝 + 識急救 + 有對講機,兩個配備重型防禦(做好執催淚彈準備),兩人遠攻加輕裝,所有行動以五人為單位咁樣就算一個組員比人打,其他組員可上前幫忙阻止同要求增援。

day dreaming,呢個係我既架空小說材料,如有雷同,實屬巧合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞