[PS4/PC/NS]血咒之城:暗夜儀式 Bloodstained: Ritual of the Night 綜合討論區

905 回覆
11 Like 11 Dislike
究竟有 DLC 消息未
好嬲,辛辛苦苦打完8-bit boss, 點知即刻crush左
一開始就咪撚出喺switch啦,又柒又廢又多bug, 平時都成撚日行行下個人神隱左或者彈game
唉,雖然知道NS版廢,但因為想嚟緊出trip打,但今日去黃金最平都仲賣緊$368,買唔落手
個個話NS 版多BUG又彈GAME,但我又無試過
除左畫質差啲同間唔中LAG之外
咁癲,我喺北角買$300
你好彩
btw, 而家比OD卡關
啲人明明話咩要二周目定99%地圖先可以打佢,但我而家一周目96%都比佢擋鬼住
真空刃打佢每下得一,點玩
升高lv啲、拎哂女武神裝再打
我果陣用紅碎 地獄犬/落雷、藍碎 野獸守護者、紫碎 光砲(用鍊金合出黎),再加瘋狂食料理補血
武器我用賢者之劍
巴打,北角邊度呀?係咪行版?
我ns版冇女武神裝。。。
不過都唔緊要,我應該慢慢整下野食刷下碎片先,遲下屈補血點都過既
力場,係行版
我一開始就有訂
唔知佢而家個價係咪都一樣
整把永恆之藍會好打d , 劈兩下一定要後退 , 唔好太貼身 , 佢個身都有攻擊判定

每次佢現身都唔好心急劈 , 睇下佢想出咩招先 , 佢出時間停頓個起手好長 , 夠時間去左右下角避

最多每次劈少一兩下 , 加埋長期用升爆左既歡迎公司 , 應該唔難打

真係唔得 , 就整把真.真空刃 / 整無限料理+藥水換血過
Switch同ps4係咪差好遠
唔好買 h2 interactive行版, 到呢家仲未有 update. 買美版 or 505 games 數位版. 玩到好嬲,
OD用反轉會易打好多
你還返本霸者之書俾佢咪得
我反轉扔飛刀,細中藍水食晒就扔死左佢,嗰陣50幾lvl
佢開the world嗰陣喺天花板正中間踎低係安全位,不過要你走得切去嗰度
飛刀係邊招技?
係喎,真係不如還返本書比佢,過左一周目先同佢打,我而家先得40幾lv,已經用真。真空刃,用哂所有加攻裝都係一下11
有d裝可以鍊成唔比分解
係咪因爲有裝備書未拎?
有冇大神可以幫手搵地圖
卡左99.9% 搵幾次都搵唔到

爆左機都借唔到霸者之書,
打唔到OD
有咩條件?
地圖97%
打左8-BITS
打左長者,猛士房
我嗰時都係4X LV左右打OD
純粹用斬月打, 打咗成5 6 次先過到
佢最難搞就係time stop 放箭嗰下
嗰下我用teleport 飛上自己頭頂黎避
其他招就都係普通跳避打佢背
唔貪刀, 畀D 耐性係會過到的
我上 Nintendo Canada download,想問點 check 係咩版本?

同飛箭一樣係定向而且直飛冇拋物線,同類型招最易刷易升,搵個地方踎低狂射就得
真空刃低攻,低lvl揸冇用
把野又唔係難攞又唔係隱藏武,中文圈吹到佢係最強武器真係好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞