[PS4/PC/NS]血咒之城:暗夜儀式 Bloodstained: Ritual of the Night 綜合討論區

905 回覆
11 Like 11 Dislike
食料理同佢博血
試下上下掉轉
想問下用鞋點出二段跳?
唔明? 2段跳不嬲都係打完boss先有
見D speedrunner 未拎技, 就咁用靴
跳 > 236 + 口 > 跳+口
出到二段跳

見佢打到一個鐘內, 應係識用呢招, 所以請教下
236 > 後跳 >出指向技> 係出左技但未扣魔個0.1秒前同時按跳+攻擊+你想要既方向

成功咁就會cancel 左個指向技

我改左掣 , r1 係後跳 , r2 係出指向技 , 所以我係咁

236 + 口 > r1 > r2 > x + 口 + 方向 (係按完r2但未扣魔前)

咁你就可以一開波拎三節棍 , 之後唔係坐馬車直接過 , 同埋第一次去雙龍塔就可以拎到導向劍+女神甲
想問下用鞋點出二段跳?
唔明? 2段跳不嬲都係打完boss先有
見D speedrunner 未拎技, 就咁用靴
跳 > 236 + 口 > 跳+口
出到二段跳

見佢打到一個鐘內, 應係識用呢招, 所以請教下
236 > 後跳 >出指向技> 係出左技但未扣魔個0.1秒前同時按跳+攻擊+你想要既方向

成功咁就會cancel 左個指向技

我改左掣 , r1 係後跳 , r2 係出指向技 , 所以我係咁

236 + 口 > r1 > r2 > x + 口 + 方向 (係按完r2但未扣魔前)

咁你就可以一開波拎三節棍 , 之後唔係坐馬車直接過 , 同埋第一次去雙龍塔就可以拎到導向劍+女神甲

打爆左魔王先入黎呢個post

我睇片見到女主發光狗衝嗰招,請問要喺邊度攞? 見佢好似好勁咁

到依家我淨係覺得飛刀,護身畫,同定向盾係有用咁
藍光跑步嗰招係巨大化怪嗰個區域既左下角, 搵個忍者同佢賽跑
跑贏咗佢你就會有得用
記住著定防針盔甲上身, 易贏好多

召奐地獄犬惡到PK
防針甲邊度拎?
呢招都少事 , 最大問題係穿牆bug
好似係打完雙龍個到 , 要上下倒轉先拎到
打血女較白血係咪成間房都係精
投矛lv9 都幾好玩, 唔洗下下地獄犬

求高手教路
好撚後悔買左ns版
係水底10fps都唔知有冇 屌佢老母
npc對話又lag
玩耐d又hand機
NS版疾係正常,但水底正常係慢動作的,水馬個碎片可以加快水中既動作。
我裝左碎片啦 真係fps問題 又話有patch fix
今日講左,話應該15號先會有更新
我覺得更完NS版都係一撚樣
自己對

想問下 點解我係雙龍塔見唔到女武甲
上下反轉咗
連個箱都唔見

我係NS版 關唔關未更新事?
打王前個到上下們轉都冇咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞