[PS4/PC/NS]血咒之城:暗夜儀式 Bloodstained: Ritual of the Night 綜合討論區

905 回覆
11 Like 11 Dislike
買咗switch dl版
睇來都係買pc版玩好過 畫質差太遠
Bugstained
最明顯嘅bug係一堆王企係到由玩家A到死

btw唔知算唔算bug
我無傷打比佢係死亡動畫個時啲火噴到死撚左
屌 爆機地圖 99.8%
點撚樣搵 上網對地圖對到眼都盲
cap圖,再google 100%map,重疊兩張地圖,較透明度,易搵少少
好彩比呢度d巴打話有工口MOD水左我買pc版
我都係。。。 勁後悔
NS版聽聞搞緊優化 遲d有patch (但係你條仆街NS版已經遲過人一星期)
好彩無等買左PS4版
仲要有 bug. 我買港版 仲係 v0.1 , 未有update
屌,突然就見到final boss打完講兩句就bad end快咗少少喎,有啲hea
good end 都唔係好多野睇
2d 都頭暈
睇完評價買左pc
原來唔止cut特效
你部機熄得耐開返去到某D上下連接既圖,跳上去要load十幾秒
如果你唔左右郁原地落返黎又要load十幾秒
on9殘廢機
PS4 都要load一陣
唔係純2d,背景同前景既移動速度有時會唔同黎營造3d感,所以會頭暈
呢種野2D年代都有,3D暈聽得多,2D真係未聽過
https://www.youtube.com/watch?v=R7JUY7igYPU
搵到片
仲要浪費資源落去優化,對唔對得住其他平台玩家
Switch版真係移植得好差
如果唔係因為無時間響屋企玩真係寧願買PS4或者Steam版算
咁又誇張D
可能大家適應力唔同啩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞