[IVE]香港專業教育學院2019新生入門攻略(1)黑警死全家

860 回覆
68 Like 6 Dislike
以前CW 有開EnSci
依傢成科搬左去ST

啲Lecturer 幾有心教 真心推薦

利申:已Grad 讀緊UGC
個課程你覺得點樣?唔介意可唔可以講下
有冇沙田樹木管理HD新生/老鬼?
沙I BSE狗 留名
HD 醫療保健算唔算大伏
想入tg grp
唔該哂巴打
CPGA幾多
咪比佢老點
我既同學唔係淨係得CS offer

City:
System Engineering
Creative Media
Information Management
Media and Communication

Poly:
Information Security
Financial Technology
Internet and Multimedia

bu唔知

同埋今年city cs 27個位
First round就比左13個 year3 offer去青衣
未計其他campus

GSD除左bu cs, poly Top Up 之外
全部都食se既二手飯
仲好大機會要year2
基本上我覺得冇話伏唔伏,升大學基本上都係睇你CGPA成績。有大部份讀GSD既人根本唔係真心鐘意整Game既,又懶又無心向學,同佢地組隊真係預左得你自己一條友做。有啲寧願課金都唔想自己整,我敢同你講好多人讀完之後連Unity都唔識用既。

個人認為,如果你要讀GSD,就一定要用好多時間去研究做research睇reference,咁先至會讀得好,但你預左有班豬隊友會好辛苦。唔得既就SE。

利申: 今年GSD 收到creative media as2 冇後悔讀GSD
100% Year 2
curriculum 問題
你知唔知SE都有人派Year2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞