[IVE]香港專業教育學院2019新生入門攻略(1)黑警死全家

860 回覆
68 Like 6 Dislike
講真ive最緊要真係比心機讀下
書可以完全唔聽 但一定要溫
利申16quit hd 18轉第2科再讀
除lan科其他都a-或以上
運動行政同康體其實伏唔伏
讀完ive fd 唔知讀乜hd好
亂揀左個社會服務 收到offer但又冇乜興趣讀呢科
正 大家七月六號 七月七號見
有條件取錄
聽日洗唔洗面試
讀緊社會fd? 想問係學啲乜嘢?
有冇thei分流
學基礎人類發展
Health and care
Community services

會去幼稚園 搞下活動咁
係社區策劃及領航先啱。自膠
好似幾輕鬆!?
會唔會要求英文/數學底要好?
其實基礎文憑全部科都差唔多 中英數教嘅野係一樣

基礎文憑係設計比成績唔夠好,讀唔到hd嘅人讀一年先

咁你覺得難唔難
聽你咁講就好易,但我自己本身2015 dse當年考得12223,成日都驚自己搞唔掂

Btw想問下基礎文憑個上堂時間係點,係咪一至五日日830開波?
想問ive幼教 有無用 前景好唔好
有冇人入左hw康體?say hello 先😂
睇下入咩班,D班果啲佢地成績好,唔係科科都要上,時間表編排好啲,咁就唔會話好多830既堂。

而我正正相反,好多830堂,但又唔係星期一至五都係830既,大概一星期有三四日。

睇你嘅成績又唔會話去到好差,你有2可以drop科,不過有啲科有2都drop唔到,例如英文 。但係drop科好似每科都要比$100,唔記得咗係唔係手續費。

其實fd唔難讀既,用英文教但通常都用中文講書。上堂時間方面一日得幾堂,跟住如果係要返早嘅咪早啲放學咁囉。

有問題再問我啦
幼教ocamp我估你ST
乜st有幼教ocamp㗎咩
摺左係沙田幾年未聽過
su ocamp就不了啦,多數伏
去sfs ocamp,我之前miss左依加都想去
我都報左
但想讀完兩年都升得返上u
我報果時FD係7月10號去
我用2016年DSE成績報
想問下fd 成績表正本幾時派
我想問O camp嗰啲去邊度報名
係分校都會有人派宣傳單張應該唔多清楚
前幾日我去hw搞報名就收到一張 有興趣去嘅話上面有地址去報名或者ws問下搞手
不過我都無興趣去所以無理到
[IT114104] 想讀IVE資訊及網絡安全高級文憑嘅麻煩你入一入嚟
https://lih.kg/1291174

霸個位先
我都係諗住下星期去hw報名 你係系camp定大camp ?想去玩下
應該係大camp?我淨望左眼就無再理了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞