[IVE]香港專業教育學院2019新生入門攻略(1)黑警死全家

860 回覆
68 Like 6 Dislike
依加痴晒野叫人玩啦

系o有AS

乜人都玩得有
SU
和富
bfs
ivelite
sfs
極少人會出返去讀,因為你讀完佢只係認你有5條2即係10分。
佢會收晒dse高過十分果堆再收埋自己親生仔然後先再到你,到時可能得返d唔多人讀既科再問你要唔要。
但我諗都無咩機會比offer你添,因為有同學讀完fd走去報hkcc hd asso都唔收 連offer都無
真心唔難,只係背格式 我好多時都拎爆分 81
如果連fd英文都讀唔好,上到hd會好辛苦
Thx
咁我即係要揀返Hku space fd先有機會再升返hku space hd
不過讀完無5條2又好似好唔實在咁
商科就唔好讀ive,你會後悔
我依家讀完fd都無5條2 其實,因為佢一定要修讀埋數三先會當你數學有2
由於數三實在太貴,我寧願考多次都唔會讀佢果個數三

巴打想入商科既科?
係呀 我打算讀商科
我都聽講過ive商科伏
咁比貴d讀space好過入明知係伏既ive商科
知唔知大約係玩啲乜?
但係內容都係平時作文咁,有無範文句子背埋落去? 寫500 字左右?
屋企人英文u 左...... 所以我都好難諗。

如果有人讀過fd , 求send 英文note sample 參考一下
得返三四日考慮
數三大概幾錢? 計credit 應該三千左右?
我已經掉晒d notes ,sorry

放心,未試過有500字既作文,佢d作文全部係寫email 最多200字
U左唔洗驚,因為真係教好基本既grammar 只要記住一點就係,唔好自己作d句子,因為就算你唔係錯既,佢都唔會比你岩。一定要跟佢格式用字寫。

雖然我無notes,但我有影低佢教寫咩email

呢個係sem1教既英文,比較簡單

呢個係sem2教既英文,係比上個sem深一d,但我相信考之前抽一日時間背左佢,任何test 一定應付到
咁又無三千咁貴,1千3百蚊 (好似係)
ocamp玩嚟玩去都你個d野
其實都係睇人好唔好玩
想問下hd房地產 o唔ok
Ocamp有咩去好?
呢科好廢的 利申畢業生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞