[可能含劇透]有冇人今日睇左藥到命除

208 回覆
11 Like 1 Dislike
唔會係假車禍啦,個司機都有份炒車架喎,落翻山個司機都好似問佢有冇事etc
睇下有冇人可以解答我d問題
男主角媽媽俾男主角既公仔同女主角係咪有咩意思?
男主角冇左兩隻牙到最後又出返黎 係咪姐係男主角自己幻想出黎

假牙黎

應該係假牙
一開頭鑽穿佢隻牙係因為恐嚇佢
幫佢整返d牙似係想交代佢妥協左乖左無再搞事融入成為一份子
其實成套戲除左X光片交代佢老細有甩牙情況之外都冇見過樣貌精神既院友係無牙
除左去到final stage既人乾
原因應該係唔好令人懷疑佢地背後既陰謀
而大家又有病情好轉既錯覺
睇下有冇人可以解答我d問題
男主角媽媽俾男主角既公仔同女主角係咪有咩意思?
男主角冇左兩隻牙到最後又出返黎 係咪姐係男主角自己幻想出黎

假牙黎

應該係假牙
一開頭鑽穿佢隻牙係因為恐嚇佢
幫佢整返d牙似係想交代佢妥協左乖左無再搞事融入成為一份子
其實成套戲除左X光片交代佢老細有甩牙情況之外都冇見過樣貌精神既院友係無牙
除左去到final stage既人乾
原因應該係唔好令人懷疑佢地背後既陰謀
而大家又有病情好轉既錯覺

主角問個姑娘Pembroke去咗邊嗰陣對面房嗰個冇牙
如果係expect一套劇情緊密又合理嘅懸疑片,係咪唔駛入場
咁女主哼個首歌同男主老母個跳舞公仔係咪無關係
咁女主哼個首歌同男主老母個跳舞公仔係咪無關係

可能有

未解釋到

可能女主同佢阿媽係近親黎

所以男主同女主都係近親

之後就

如果你係劇情執著撚真係可以慳返唔使入場
我覺得男主角奸笑係因為佢係男爵既親戚可以繼續同個女主角啪啪啪比較合理

原因就係男主角啊媽同女主角識同一首歌
當男主角問女主角點解識既時候 佢有暗示係院長教佢 姐係院長同男主角媽媽極有可能有關係/同一個年代既人

到最後果幕男主角睇相既時候可能已經認到自己媽媽 所以最後既笑容係代表佢最後成功取代男爵延續血脈

可能係腦補得太多

你真係諗太多

真係可以慳番

同shuttle island無得比

真係可以慳番

如果幾鐘意睇shutter island 呢類懸疑片,呢套值唔值得入場睇?

真係可以慳番

如果幾鐘意睇shutter island 呢類懸疑片,呢套值唔值得入場睇?

呢套睇一次一定睇唔曬啲細節
唔貴過60都可以一戰

真係可以慳番

唔貴過60都可以一戰

依家邊度仲有唔貴個$60嘅戲院睇

真係可以慳番

唔貴過60都可以一戰

依家邊度仲有唔貴個$60嘅戲院睇

有阿

早場果d咪有

同埋尖沙咀有間仲係手寫畫飛既都好似唔知50定60
有幾垃圾
起碼唔覺悶
其實大家係咪睇緊唔同既戲,點解咁多巴打睇到我睇唔到既野... 又複製人又剩
有幾垃圾
起碼唔覺悶

其實我唔覺垃圾,仲幾緊張
當然你要求到所以細節都要清楚解釋曬就做唔到
但唔會係垃圾囉
好多都睇唔明
睇返巴打啲解釋先明返啲
再多個問題 公爵個小朋友 扔左落鰻魚池冇死
咁去左邊?
答:係女主

女主咁後生喎 唔係佢黎掛?
答:因為飲左精華

Sor睇完套野真係太多問題諗唔明..
其實成套唔明
點解男主無啦啦有返牙
係咪有某人扮男主?佢比人抽精華個陣已經死左?
佢最後個下奸笑好似男爵奸計得逞
但諗返大火前男爵真係想搞條女
同男主最後又認到公司人
好似又真係男主
同佢係錶停左個下係咪已經暈左進入幻想訓緊覺
覺得佢老母講個段公仔訓覺應該有d野
我唔太明點解巴打話係複製人
點睇都唔似有講呢方面嘅野
我係記得個院長捉男主角返去灌鰻魚果陣話
要啲人心甘情願先最有效,所以用電電人個腦
令到果個老坑思想改變,又話自己好精神
又咁樣先令到男主角之後話點會有人想離開啊
乜唔係咁咩
準備去睇 好正咁
其實大家係咪睇緊唔同既戲,點解咁多巴打睇到我睇唔到既野... 又複製人又剩

複製人我覺得真係有少少過度解讀
最狗嘅位係一開始fake左個男主角簽左張入院同意書

唔簽都走唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞