[可能含劇透]有冇人今日睇左藥到命除

208 回覆
11 Like 1 Dislike
睇下有冇人可以解答我d問題
男主角媽媽俾男主角既公仔同女主角係咪有咩意思?
男主角冇左兩隻牙到最後又出返黎 係咪姐係男主角自己幻想出黎

假牙黎
岩岩諗到d野關於入院個下既3點05分同芭蕾舞公仔

我唔明3點1係點解 又係幻覺? 定係唔想俾病人知道時間

我想知點解男主角隻錶停左係3點幾

呢個係男主角 探病人既時間 正正3點05 最後一次望錶 可能係之後d人幫佢set. 停
等佢失去對時間概念我估
最後男主角笑
我覺得係突登扮傻
扮自己仲係比人催眠左
唔記得所有野
咁就唔洗番去比證監調查
劇情差..交代唔到佢想表達既野
太混亂喇 伏線多但不完整
男主最後有可能係幻想?可能係第二個人 整左男主塊面上去?唔知係點,但最後奸笑應該有啲野。
女主幾樣衰 除左最後十分鐘冇咩好睇

總括黎講 睇完要洗眼
堆波真係...............
鬆弛下垂 連個睇落後生小小既護士都

醫院果班人係二百前既人,佢地係靠支聖水同換面皮維生,所以我估啲護士啲皮除左塊面應該皺過阿婆 同埋對波有啲cg痕跡假假地
利申:鳩估

咁樣可以解釋到真正既男主角應該係死左
男主角見到佢老闆比人浸住左個時 佢老闆應該死左
但佢去報警個時 佢老闆又出現番 同埋講到唔識男主角咁(係開頭男主角已經介紹左自己,同埋佢老闆已經應承左跟佢番去)代表院長可以控制人

所以我覺得個院長係可以制造複製人(用個D唔知咩魚)
咁樣可以解釋到 後面女主角比番隻公仔男主角
而男主角又無反應

加上個院長同女主角講(你可以出去個世界睇下,我會陪住你)之類既野

因為院長知道女主角鍾意男主角
帶出左個結局出黎,院長已經換面做男主角個樣
其被殺死既(可能係佢做出黎既複製人)
原因係令女主角可以心甘情願咁跟佢走(早前見到地下室有人面既面皮)

所以最後院長係自編自導自演
帶住女主角走,而最後一個突破點係男主角(院長)撞到架車,對車既人一無所知既樣,仲要奸笑出番哂牙(不過咁講都仲好多疑點)

以上觀點純粹個人意見

我都有諗過複製人但諗唔到線索
係咪又不赦島咁?
男主最後有可能係幻想?可能係第二個人 整左男主塊面上去?唔知係點,但最後奸笑應該有啲野。

總括黎講 睇完要洗眼

醫院果班人係二百前既人,佢地係靠支聖水同換面皮維生,所以我估啲護士啲皮除左塊面應該皺過阿婆 同埋對波有啲cg痕跡假假地

但佢去報警個時 佢老闆又出現番 同埋講到唔識男主角咁(係開頭男主角已經介紹左自己,同埋佢老闆已經應承左跟佢番去)代表院長可以控制人

而男主角又無反應

加上個院長同女主角講(你可以出去個世界睇下,我會陪住你)之類既野

原因係令女主角可以心甘情願咁跟佢走(早前見到地下室有人面既面皮)

帶住女主角走,而最後一個突破點係男主角(院長)撞到架車,對車既人一無所知既樣,仲要奸笑出番哂牙(不過咁講都仲好多疑點)

以上觀點純粹個人意見

本身都有諗係咪好似奇幻潮複製人咁

總括黎講 睇完要洗眼

而男主角又無反應

以上觀點純粹個人意見

本身都有諗係咪好似奇幻潮複製人咁

因為最後個儀式有一大堆人,但明明已經有一班後生嘅喺另一道跳舞,咁嗰個儀式啲係咩人?如果係同家族,應該唔會全男丁掛,呢個位仲未諗通
話說有冇人解得通點解條女冇着鞋
其實上去果啲全部都係老野。就算死左都極其量話佢地安樂同病死,咁樣可以掩色院長要活捉人實險。 如果上去果啲全部都候生 佢地實頂唔住要走

男主角喺個肛色到鰻魚 但醫護人院見唔到 同個屎坑果度 係佢ff定真有鰻?
有無人同我一樣覺得套戲有少少outlast feel
續上面

2)水
山脈既水有問題相信大家都知,同意上面巴打水裡面既微生物令魚活左好耐,甚至變左種,所以魚加人體既提煉物可以保持青春。亦因爲咁所以男爵強調主角多飲水,做水療,目的係想改變佢既體液質地令佢變成精油既其中一樣材料。其實都已經唔算得係水,因為飲左反而會令到人脫水

因為咁所以提煉嗰 part 係用蒸氣機焗佢地啲體液出黎,而呢一個情節我覺得其他人係唔使灌魚既,因為其他人係院入面已經好長時間,體液一早就變左質,主角就未得,但又要蒸佢,於是就灌啲超濃縮魚液去補充佢身體既水分,亦加強視覺效果

3)主角老母
我覺得呢 part 有啲巴打諗得太多,我覺得老母對療養院乜都唔知,點解會話主角 never come back,係因為佢個仔行左佢老公嗰條路,佢老公係因為呢份工死,佢覺得佢個仔會步老公後塵。

芭蕾舞公仔我覺得只係一個劇情契子,為左帶出女主角既一直比男爵呃既處境,令一方面亦提醒主角係一啲情況下張開眼睇清事實。

4)牙
甩牙唔係幻覺,人體脫水係會甩牙同神志不清,所以院友有被洗腦既情況,主角亦有幻覺,牙好自然係院入面既牙醫補返上去,目的我估係令院友覺得佢地仲係正常健康。

5)停止時間既手錶
我覺得係一個分水嶺,表達主角入左院就脫離左佢一直身處既正常世界,亦表達呢個地方既人唔受時間限制。

6)最後主角笑
另一個分水嶺,最後老細叫佢上車,佢無上車,反而同老細講 i feel better now,佢呢段時間既經歷令佢睇清左事實,張開左眼既芭蕾舞員一樣,無再揀活係「都市病」裡面,反而去享受嗰一刻既瘋狂。

以上係我睇法 大家繼續討論

其實套野有一個位我覺得關點解男主角有返啲牙。
佢咪有一下係男爵隊啲鰻魚比個主角食既,而佢隔離床個男人(即係主角一開始入黎搵個嗰啊叔)佢個醫療報告有佢脫牙既x光相,即係佢本來脫左好多牙,但佢對住主角講佢從未試過禁精神,個一下佢笑既時候啲牙係好整齊。
sor講到1999,唔知大家明唔明

喺浴室都好似有牙
首先講下個故事背景先

雖然戲入面有好多唔同板本, 但我最認為既應該係

200年前男公爵為左保持純正血統, 就同自己個妹搞, 村民以為佢一直都無BB, 係因為佢個妹係不育, 但其實係因為佢每次生既BB都係崎胎(地下室d標本) 咁佢就搵解決辦法, 就發現透過飲用鰻魚汁而提煉既體液, 有醫病, 長生不老之用, 所以佢就捉左山下d村民黎提取體液(男主捉左去焗桑拿果時, 有講到強逼既人所提煉既藥無咁有用, 應該以前一路都係用好似男主咁既方法提煉)之後阿妹又有左BB, 個BB就係女主但仲係個肚度, 但後來俾d村民發現左, 結果就燒死左個妹, 但臨死劏左佢個肚拎左女主出黎, 男爵塊面都燒爛埋, 可能因為早產關係, 女主比較遲鈍, 遲熟, 再加上d藥令到佢更慢變老
(但點解男爵無俾村民殺死就解釋唔到同埋女主係咪真係dum左路坑渠就唔肯定)
見到大家仲估緊劇情背景就知套野有幾差
垃圾到不得了
無人提因為近親繁殖而女主發育遲緩
個個賴早產
個個賴早產

發育遲唔係關由細開始飲精華事咩?
身體缺陷就近親通姦就實有,純純種越多問題
個個賴早產

發育遲唔係關由細開始飲精華事咩?
身體缺陷就近親通姦就實有,越純種越多問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞