[616!!!] 車路士球迷 Winter is coming 討論區

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
留名
鄺仔覆蓋率仲高過簡迪
幫傳統飯民拉返啲分
只希望佢地今個星期日咪撚再拎個籌款箱出嚟
民陣好似話個日籌款 都係需要為所有因反送中議題而被捕/受傷的人士 提供支援

Figo Chan 講到明民陣星期日會籌錢,聲稱係籌畀義士。又係時候講下啲大家可能唔記得嘅嘢。

提提大家,當日長毛掛張Banner Г毋忘劉曉波,釋放劉霞」,結果劉霞去咗德國,有人問返長毛幾時畀返啲錢劉霞,長毛嘅回應係 #從來無話幫劉霞籌款。 即係當日你哋以為係幫劉霞嘅錢,其實係入咗長毛同社記袋。

當然,當中有無一啲係真係畀咗中國嘅義人呢,可能真係有嘅。 中国紅十字會幫災民籌咗一百萬,都可能有一個幾毫係畀咗災後重建㗎,係咪? 問題係你仲會唔會捐畀中国紅十字會呢,自己諗下。

仲有,唔好唔記得,6月9日夜晚,喺班衝嘅年輕人,係畀潘小濤姚松炎呢啲人話係共諜係鬼係攪事 #有人知道黑衣人的來歷嗎 #古靈精怪,而喺佢哋畀人打到死嗰陣,民陣飯民仲喺屋企瞓緊覺數緊錢,任由呢班年輕人孤單同渣作戰。

都唔好唔記得,嗰班後生仔之所以要食咗橡膠彈布包彈催淚彈同警棍,完全係因為飯民無做好代議軍士監察政府為市民爭取發聲嘅職責,尸位素餐30年。 所以,對於香港攪到今日咁,飯民責無旁貸。

仲難聽啲講句,64同69兩日,佢哋前後都已經籌咗兩轉錢,仲唔夠咩? 真係咁為啲後生仔感到心痛嘅,嗰班尊貴嘅立法會議員,每個月收緊9萬8同好多額外津貼,拎啲出嚟幫啲細路,好難咩? 點解要眾籌? 仲要籌完唔知會唔會效法長毛咁一個屈尾十話 #我無話係幫班黑衣人籌款?

市民幫義士買物資,都係真金白銀自掏荷包,因為佢哋係真心想幫抗爭者做啲嘢,所以唔會同你講「我買紗布同生理鹽水畀義士洗咗5舊水,你畀返錢我」。 但社記係會同你講「我哋印咗幾多張海報,請你哋補貼返印刷費畀我,10蚊1張」(69遊行真實對話)。

佢哋係咪真係有心幫/爭取,定只係為咗籌款自己fat fat,自己諗清楚。

最後,如果真係想幫班後生,我寧願你捐畀星火,又或者有能力就聘請因政治迫害入獄嘅義士,甚至係企出嚟擋喺佢哋前面。

而唔係畀錢民陣同飯團食人血饅頭。

Too simple sometime naïve,有錢嘅直接買嘢俾前線好過啦
push
車狗而家冇領隊
Special one 領隊而家失緊業......
令人有D聯想
夏狗咁快做咗袋底泥?
d報紙而家吹緊萊比錫個教練
世三已經錫章
100% Lampard
歡迎鞭屍
上utube睇左世三細佬Thorgan既球王片 覺得都幾好J 唔知之後有冇機會再上車呢
林狗準備
啱啱先放棄咗優先回購權
💬 Eden Hazard:

"I mean, at Chelsea, on a personal level, I was really happy. It was special. I think that is the most important thing. Watching those Chelsea videos earlier was very emotional. I do not regret not leaving Chelsea sooner.”
True Blue
呢個要有好大權先至會肯嚟
佢本身喺rb萊比錫係紅牛總監兼教練
我估要炒咗西女人先至請到
距離簽kovacic仲有16日
入皇馬係咪一定要錫章
唔係去左多仔啦咩
準備由林伯變撚狗
企硬50m
沙利多謝你
Mount tammy班青訓而家應該扯晒旗
Matt Law

Chelsea’s young players have been excitedly exchanging messages over the prospect of Lampard and his assistant Jody Morris returning, and what it would do for their playing prospects.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞