【7警裁決】全部傷人罪脫,但全部襲擊罪成。

350 回覆
309 Like 14 Dislike

好波

等睇援刑
入到監獄會唔會比人打

唔會
警察坐監唔會同一般人一齊 有分區
簡單黎講
自己人睇住自己人

你sure佢地真係要坐監?

緩刑?

緩刑機會都幾大
等睇緩刑
官官相衛
律政果邊肯定上訴啦
仆街黑警

黎緊幾個星期又要抄牌捉過馬路啦
上面班友
律政司起訴一定係刑事罪
如果佢地無得撈
奶共保安/保鑣公司分分鐘請佢地
到時仲好搵
警犬年中幫唔少卧底造假身份,懲教合作畫隻龜話單獨監禁
係咪真係坐緊,邊個知
7名警員涉於佔領期間在添馬公園變電站暗角位置,毆打公民黨前成員曾健超案,法官今早宣讀裁決,裁定各被告有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪名不成立,但全部襲擊傷人罪成,須還柙。

剛宣布傷人罪脱時,撐警成員在庭上大拍手掌,遭法官阻止,然後法官繼續說交替的襲擊致傷罪成,全庭鴉雀無聲。

七名被告依序為有組織罪案及三合會調查科總督察黃祖成(49歲)、觀塘區反黑組高級督察劉卓毅(30歲)、觀塘區反黑組警長白榮斌(43歲)、觀塘區反黑 組警員劉興沛(39歲)、東九龍總區刑事總部警員陳少丹(32歲)、九龍城區刑事偵緝警員關嘉豪(33歲)及觀塘區反黑組警員黃偉豪(37歲)。

7名被告被控有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪,被指於前年10月15日於龍匯道政府大廈變電站外惡意傷害曾健超,其中陳少丹另被加控普通襲擊罪,指他於同日在中區警署接見室內掌摑曾健超。

諗起成班人睇波
下一下歡呼跟住靜哂果張gif

上面有人貼左
宜家係重d既傷人17唔入,入左襲擊39呀
如果佢地無得撈
到時仲好搵

應該唔會請有案底
食緊早餐睇依個post
咁岩同台果3條友都係警犬
即刻打比朋友大大聲講
7名警員涉於佔領期間在添馬公園變電站暗角位置,毆打公民黨前成員曾健超案,法官今早宣讀裁決,裁定各被告有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪名不成立,但全部襲擊傷人罪成,須還柙。

剛宣布傷人罪脱時,撐警成員在庭上大拍手掌,遭法官阻止,然後法官繼續說交替的襲擊致傷罪成,全庭鴉雀無聲。

七名被告依序為有組織罪案及三合會調查科總督察黃祖成(49歲)、觀塘區反黑組高級督察劉卓毅(30歲)、觀塘區反黑組警長白榮斌(43歲)、觀塘區反黑 組警員劉興沛(39歲)、東九龍總區刑事總部警員陳少丹(32歲)、九龍城區刑事偵緝警員關嘉豪(33歲)及觀塘區反黑組警員黃偉豪(37歲)。

7名被告被控有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪,被指於前年10月15日於龍匯道政府大廈變電站外惡意傷害曾健超,其中陳少丹另被加控普通襲擊罪,指他於同日在中區警署接見室內掌摑曾健超。

柒到唔敢睇

食緊早餐睇依個post
即刻打比朋友大大聲講

咩樣?
食緊早餐睇依個post
即刻打比朋友大大聲講

咩樣?

啤住我
官官相衛
律政果邊肯定上訴啦
仆街黑警

點解覺得律政司會上訴
如果佢地無得撈
到時仲好搵

應該唔會請有案底

有人脈關係嘛

曾德成都可以做高官,區區保安算得乜
如果佢地無得撈
到時仲好搵

應該唔會請有案底

有人脈關係嘛

On9 冇得做 香港d奶共公司爭著請 我話的...
熱烈地彈琴
不負責任預測:
警察方面會向高院申請保釋

批准:又唔知道審幾耐
不批准:還押兩星期,之後話佢地已經學到教訓,緩刑 / 社會服務令
如果佢地無得撈
到時仲好搵

應該唔會請有案底

私人請唔洗保安牌

當請司機跟班。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞