【7警裁決】全部傷人罪脫,但全部襲擊罪成。

350 回覆
309 Like 14 Dislike
我公司個litigation lawyer話唔覺得法官有唔公正
反而係律政司告佢地個啲罪名有問題,門檻太高,根本就唔切合個case
法官只係會判罪名成唔成立
佢冇權改告佢地第二條罪,縱使幾唔合理都好

交替控罪所以s.19唔入但s.39入。
我公司個litigation lawyer話唔覺得法官有唔公正
反而係律政司告佢地個啲罪名有問題,門檻太高,根本就唔切合個case

所以有交替控罪
咁點樣先係有意圖?
特登搬去暗角先打都唔叫有意圖
咁點樣先係有意圖?
特登搬去暗角先打都唔叫有意圖

屌你,唔撚識字架?
有冇人知點樣可以寫信入老荔同七警講加油?
佢地呢家一定好驚老婆襯住佢地服刑嘅時間比綠帽佢地戴,點樣寫先可以令佢地唔好咁傷心?

放心 呀嫂包喺我身上
黑警拎晒架生打都無意圖嚴重傷
私事拎上法庭講, 果時你地成班撚樣著住件背心當緊更架

食屎啦

叫你個狀返去重讀PCLL啦,叫佢查書咩叫alternative charge

交替控罪所以s.19唔入但s.39入。

其實 really serious 係咪應該起碼要見血骨折

咁骨又無斷,又無見紅,又無內出血

Claim PI 你PSLA都無幾多啦,咁距離17/19 的確有點距離

不如你解釋下七條友有意圖地嚴重傷害一條友
結果個條友點樣可以只受輕傷?識九陽神功+

份判詞有講佢傷勢,
當然,大家有大家嘅意見,
但始終決定權係法庭。

不如你解釋下七條友有意圖地嚴重傷害一條友
結果個條友點樣可以只受輕傷?識九陽神功+

即係証明doj黑哨

得罪講句 當一件傷人案有晒片有晒証人有晒証據, 最後判得入係會全城慶祝 , 呢個地方都幾悲哀....

算係咁啦
始終呢兩年唔開心既事太多
同埋今次對面有清洪+駱應淦
曾健超根本冇大傷
由頭到尾都冇諗過佢地有可能會被判坐好耐
今次對佢地最大懲罰係判罪成留案底
坐唔坐監都仲係其次

個7條友入面又督察又警司
本身出緊4,5皮,7,8皮糧
生活開支必然大,分分鐘兩個細路係外國讀書要養,又供車供樓
今次冇撚埋份工

安哂家啦 你估佢地會好似青政咁即刻追番出左既糧?

仲有如果唔比多d錢佢地警犬士氣一定會勁低落 政府一定會保佢地証明為左政府打鳩政見不同者係有得光榮退休

今次冇人幫佢地籌旗打官司
睇下佢地個律師陣容
自己諗下要俾幾錢

工會比架,20M呀 做鴨做一世佢地都搵唔撚到啦

結果驚被人話包攬訴訟
最後冇比啊

其實好簡單
搵財仔借兩千萬比佢哋請律師
官司完哂先捐比佢哋做安家費
財仔可以收貴啲息點會唔做
七隻棄棋當拉民心,班七警以為真係保你,你地係用完即棄咋,年年一車車咁入學堂呀

唔比安家費班警犬咪hea做囉

政府想班狗落力打鳩政見不同者一定會保七犬 因為唔想以後警犬出黎姐手姐腳

你諗多左嗱,呢度係香港,打鳩示威者呢D可以博上位既事,邊會hea做。
你hea做,係冇風險,但唔到你上位。

係香港人呢D只要有30%利潤就會開始莫視道德同法律既人黎講,你既諗法係無知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞