【7警裁決】全部傷人罪脫,但全部襲擊罪成。

350 回覆
309 Like 14 Dislike
一日未判刑
一日都唔知佢地洗唔洗坐
點解今日yahoo新聞咁少人comment
七年條罪唔成立,益左佢地
一日未判刑
一日都唔知佢地洗唔洗坐

等佢地真係入去坐先慶祝啦
如果上訴到HC,有jury就正
如果上訴到HC,有jury就正

Appeal case 何來豬乸
7名警員涉於佔領期間在添馬公園變電站暗角位置,毆打公民黨前成員曾健超案,法官今早宣讀裁決,裁定各被告有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪名不成立,但全部襲擊傷人罪成,須還柙。

剛宣布傷人罪脱時,撐警成員在庭上大拍手掌,遭法官阻止,然後法官繼續說交替的襲擊致傷罪成,全庭鴉雀無聲。

七名被告依序為有組織罪案及三合會調查科總督察黃祖成(49歲)、觀塘區反黑組高級督察劉卓毅(30歲)、觀塘區反黑組警長白榮斌(43歲)、觀塘區反黑 組警員劉興沛(39歲)、東九龍總區刑事總部警員陳少丹(32歲)、九龍城區刑事偵緝警員關嘉豪(33歲)及觀塘區反黑組警員黃偉豪(37歲)。

7名被告被控有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪,被指於前年10月15日於龍匯道政府大廈變電站外惡意傷害曾健超,其中陳少丹另被加控普通襲擊罪,指他於同日在中區警署接見室內掌摑曾健超。

柒到唔敢睇

屌你好撚on9

屌柒到

證明班友唔識英文
杜官講明曾係可靠證人,接納哂7警當時出現,接納7警當時拖咗曾去後巷,接納5警打曾及2警睇水,唯一不接納傷勢去到嚴重。

咁都想甩哂?
連份長糧都冇影響
有閪用咩

上面篇野係似講梗已退休的公務員長俸喎
份工本身一定唔可以有案底(枱底既冇得計)
連工本身都冇又點會仲有長糧
有無人知幾時宣判?
有無人知幾時宣判?

刑罰
其實呢單野係警察毆打人
係香港發生係一件極度恐怖既事
七年我都唔覺得足夠囉
呢個絕對係身份既問題

根本係,唔明點解啲人淡化成件事。
希望會有公正判決 不過香港d垃圾法官
當初仲講緊酷刑罪 依家唔係咁都收貨啊?

btw 黑警死全家
老實講,我笑唔出,7警案只係冰山一角,點解連公義都好似係乞番黎咁

反而想知點解喺district court聆訊?

事實係「小憲法」壓過司法獨立
連份長糧都冇影響
有閪用咩

上面篇野係似講梗已退休的公務員長俸喎
份工本身一定唔可以有案底(枱底既冇得計)
連工本身都冇又點會仲有長糧

除左個49歲高級狗 其他應該唔係長糧公務員

冇左三皮幾野+宿舍
一定妻離子散
大家唔好咁開心住 班警犬一定上訴 到時分分鐘淨係守行為 清洪條撚樣死全家
大家唔好咁開心住 班警犬一定上訴 到時分分鐘淨係守行為 清洪條撚樣死全家

咁都入唔到傷人 好撚野

我估都係援刑。

黑警全家死

咁都入唔到傷人 好撚野

我估都係援刑。

黑警全家死

冇計 警隊內部籌左成千萬比佢地請班仆街大狀

係Facebook見毒果post
請問係咪真?
正皮上一頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞