【7警裁決】全部傷人罪脫,但全部襲擊罪成。

350 回覆
309 Like 14 Dislike
港共司法最光明一日
最多先坐3年
求下情,話自己咁多年貢獻社會,今次只係壓力太大而做出咁既事,之後拎一大堆求請信出黎,至多都係坐一段好短時間,咁之後再上訴,可能最後監都唔駛坐
而家7條友係老荔
而家7條友係老荔

個官話今日唔會判刑
即係佢地今晚要係老荔過
律政師有意放生唔告酷刑罪
睇死今次嚴重傷人打唔入唔會上訴
普通傷人入左之後輕判唔會要求刑期覆核
最高判3年...
呢單野, 班警察用權力犯罪, 咁嚴重會唔會叫佢地入去坐返年, 判2年緩刑1年
而家7條友係老荔

冇咁快,要黃昏先到。架囚車會去唔同法庭接晒啲犯先一次過去老荔

你傻
告酷刑罪佢地實打得甩
呢度真係口講口賠就貪口爽
因為憎尻七警就亂柒咁up
我都憎,不過睇下事實啦好冇
七條友拖佢入去打係為出氣同埋侮辱唔係為真係傷人
所以曾健超受既都係普通瘀傷
如果真係有心整撚傷佢,七對一佢死撚左啦
所以甩左條意圖嚴重傷人
而入左而家呢條根本係好合理既判決

蘋果又係好撚好笑
乜柒7年變3年,根本呢單case既性質點判都冇可能會超過一年

咪係
成班都係比蘋果洗腦洗到不問是非 只問立場
我公司個litigation lawyer話唔覺得法官有唔公正
反而係律政司告佢地個啲罪名有問題,門檻太高,根本就唔切合個case
法官只係會判罪名成唔成立
佢冇權改告佢地第二條罪,縱使幾唔合理都好

你傻
告酷刑罪佢地實打得甩
呢度真係口講口賠就貪口爽
因為憎尻七警就亂柒咁up
我都憎,不過睇下事實啦好冇
七條友拖佢入去打係為出氣同埋侮辱唔係為真係傷人
所以曾健超受既都係普通瘀傷
如果真係有心整撚傷佢,七對一佢死撚左啦
所以甩左條意圖嚴重傷人
而入左而家呢條根本係好合理既判決

蘋果又係好撚好笑
乜柒7年變3年,根本呢單case既性質點判都冇可能會超過一年

再世孔明
而家7條友係老荔

冇咁快,要黃昏先到。架囚車會去唔同法庭接晒啲犯先一次過去老荔

每次接犯都要徹底搜身一次,搞得黎五六點先到老荔。然後入指模房搞一輪手續,包括打指模、檢收財物、全裸體檢(不過而家唔使通櫃)、換囚衣、影相。佢地都搜人身搜得多,而家試下個滋味。
而家7條友係老荔

每次接犯都要徹底搜身一次,搞得黎五六點先到老荔。然後入指模房搞一輪手續,包括打指模、檢收財物、全裸體檢(不過而家唔使通櫃)、換囚衣、影相。佢地都搜人身搜得多,而家試下個滋味。

今晚應該特別好訓
而家7條友係老荔

今晚應該特別好訓

7兄弟合作,應該都頂得住既
有冇人知點樣可以寫信入老荔同七警講加油?
佢地呢家一定好驚老婆襯住佢地服刑嘅時間比綠帽佢地戴,點樣寫先可以令佢地唔好咁傷心?

要人囚犯編號
佢地呢家一定好驚老婆襯住佢地服刑嘅時間比綠帽佢地戴,點樣寫先可以令佢地唔好咁傷心?

要人囚犯編號

應該唔使。而前做份試過寫信俾囚犯,記得唔使。

要人囚犯編號

應該唔使。而前做份試過寫信俾囚犯,記得唔使。
我想開香檳慶祝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞