[PC/PS4/XB1]上古卷軸討論區 05 改左名呀!!!

993 回覆
8 Like 1 Dislike
[url]【GDC 17】AMD 與 Bethesda Softworks 宣布合作推動 PC 遊戲發展 https://gnn.gamer.com.tw/3/144153.html[/url]
AMD great again

不了啦用過AMD之後一世唔用
有冇高手可以幫我睇睇D排序
指教下

我用緊mod organizer, 有分左邊同右邊排序
爬完文話右邊排序就用LOOT搞掂,
左邊排序就主要分3個部分:
1) 系統基本需求 (即係dlc呀, 唔影響覆蓋果D)
2) 一般的 Mod (即係跟返右邊咁排)
3) 動作、骨架、網格、皮膚等等

但有D我都唔識分佢應該擺落邊度
同埋邊個MOD覆蓋邊個MOD又好似有關係
有冇巴打可以幫幫我

而家個SAVE好似壞左
係戶外嘅SAVE就入唔到 (無限loading), 一定要係室內嘅SAVE先入到GAME
想問埋如果搞掂返晒D排序, 個SAVE係咪壞左就壞左?
一定要重頭開始玩過?

左邊排序

右邊排序

有冇巴打可以拯救下我

XP32 太低
唔好用ESTRUS同SHAKE IT試試
REALISTIC RAGDOLLS再高D
Animspeedplugin同sprint都唔識試下高d/唔用
highheel太低啦
首先有狂ctd問題第一時間del哂甜mod先是常識吧
【GDC 17】AMD 與 Bethesda Softworks 宣布合作推動 PC 遊戲發展 https://gnn.gamer.com.tw/3/144153.html

AMD出新U比下機會人啦
【GDC 17】AMD 與 Bethesda Softworks 宣布合作推動 PC 遊戲發展 https://gnn.gamer.com.tw/3/144153.html

上部腦就係貪平用佢搞到開機都有問題
痴痴地

痴痴地

遲下AMD玩B社game同淫拉個performance好過N卡

痴痴地

遲下AMD玩B社game同淫拉個performance好過N卡

淫拉真係痴線D優化,廢到

XPMSE同Ragdoll force要load先過FNIS
你試下將佢地擺FNIS上面睇下得唔得?

唔該巴打 但好似唔多work
唉, 我而家情況好嚴峻
個save應該壞左, 而家淨係load到入一個save係係室內
但試過繼續用果個save嚟玩, 但玩5分鐘左右就會自己彈game
或者卡死左係個畫面度

諗住算喇, 開過個新SAVE, 都唔得
一開波就卡死左係馬車度

而家進退兩難... 點解唔比我正正常常咁玩
已經冇裝整合包, 又換返用英文冇用殘體版
全部mod 都係係nexusmod果度dl落嚟
又轉左用mod organizer, 點解都係玩唔到

就咁不停裝裝鏟鏟都搞左我幾個禮拜
好喇, 終於裝晒想要嘅mod, 執到條女正一正
想正式玩嘅時候就幾萬個問題又彈GAME又盛
好想喊

兩個方法
一.買老正再重新玩過
二.喊完繼續fix

巴打可唔可以教下我排序
老正我等佢個價一落就入手

32到34,36 37都唔知咩mod黎
睇黎我資歷未夠幫唔到你

個mod中間有好似閃電嘅係個mod有覆蓋左野
紅色有"-"咁樣嘅係個mod比下面啲野cover左
綠色有"+"咁樣即係個mod有野cover左上面嘅野
例如個down一個武器mod有中文漢化down完之後放個次序要係個武器mod喺上面漢化喺下面 無睇你down過咩mod不過用MO都提下你

唔該晒巴打, 閃電icon我有爬過文大約都知點解
同埋排下面啲File會覆蓋左排啲上面我都知
但問題係有好多MOD我都唔知應該點排
即係有雞先定有蛋先
我排左個自己認為啱嘅次序, 但就搞到炒晒車

好啦, 等我喊埋我就會繼續FIX

個mod本體(係咪咁叫?)放最前 其他野好似漢化 bug fix UNPB版本等放本體後面

其實 不如重裝所有mod啦
uninstall曬d mod,再開過game睇下得唔得?

其實我都準備咁做
不過已經係第唔知幾多次reinstall
指教下

有冇巴打可以幫幫我

而家個SAVE好似壞左
係戶外嘅SAVE就入唔到 (無限loading), 一定要係室內嘅SAVE先入到GAME
一定要重頭開始玩過?

左邊排序

右邊排序

有冇巴打可以拯救下我

XP32 太低
Animspeedplugin同sprint都唔識試下高d/唔用
highheel太低啦

高手出招
一於今晚返去再試試

前amd user
舊機果粒955 4核仲順暢使用中

而家用緊部電腦就用緊I5-6500
感覺上同955冇咩分別
指教下

有冇巴打可以幫幫我

而家個SAVE好似壞左
一定要重頭開始玩過?

左邊排序

右邊排序

有冇巴打可以拯救下我

XP32 太低
highheel太低啦

XP32同ragdolls前面已經叫左佢擺前d(要前過FNIS)
佢話無用

我有少少覺得係因為d mod裝拆得太頻密
搞到個data folder 入面遺失左某d files所以出事
不過我已經用mo嚟裝
我諗用nmm晨早出左事
指教下

有冇巴打可以幫幫我

而家個SAVE好似壞左
一定要重頭開始玩過?

左邊排序

右邊排序

有冇巴打可以拯救下我

XP32 太低
highheel太低啦

XP32同ragdolls前面已經叫左佢擺前d(要前過FNIS)
佢話無用

我有少少覺得係因為d mod裝拆得太頻密
搞到個data folder 入面遺失左某d files所以出事
不過我已經用mo嚟裝
我諗用nmm晨早出左事

NMM裝SMIM幾百MB裝到一半停左
MO裝反而無事
…今日有左ielts結果,writing死撚左
部腦既speaker同headphone又出唔到聲拎左去整,無得打enderal/skyrim

...FML

ielts
部腦既speaker同headphone又出唔到聲拎左去整,無得打enderal/skyrim

...FML

ielts

ielts

...FML

ielts

ielts

ielts

話說講故佬有無考過ielts?
d lore食書咁背出黎
ielts一定勁到仆街

下年先考
[quote][quote][quote][quote][quote] …今日有左ielts結果,writing死撚左

...FML

裝360啦
[quote][quote][quote][quote][quote] …今日有左ielts結果,writing死撚左

...FML

裝360啦

360?系統重裝?
佢地check到係硬件問題
要同我換d零件

360安全衛士
[black]做少啲直必得唔得[/black]

...FML

裝360啦

360?系統重裝?
要同我換d零件

360安全衛士

對唔住囉 我都係深潛算

360都用

...FML

裝360啦

360?系統重裝?
要同我換d零件

360安全衛士

對唔住囉 我都係深潛算

360都用

360不知幾好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞