其實唔好以為支那好打得,呢次終極一夾可能夾到佢收皮

299 回覆
2328 Like 34 Dislike
門面工夫好重要
就算唔爆咪當加速
淋啲火水先
Basic Law for the Federal Republic of German
Article 1
[Human dignity – Human rights – Legally binding force
of basic rights]
(1) Human dignity shall be inviolable. To respect and protect
it shall be the duty of all state authority.
(2) The German people therefore acknowledge inviolable and
inalienable human rights as the basis of every community,
of peace and of justice in the world.

(3) The following basic rights shall bind the legislature, the
executive and the judiciary as directly applicable law.

Constitution of the United States of America
We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America.

憲法及《基本法》全文
第一章: 總則
第一條
香港特別行政區是中華人民共和國不可分離的部分。

呢個就係英國條仆街留俾我地既禮物
喂又吠, 俾隻狗嚇親, 咁夜幫佢戴個口罩先
https://lihkg.com/thread/1172369/page/1

遲D一定係開喜茶, 一人一杯救國
保安屈
https://youtu.be/ciMdmYrvhKs

最後,姚教授講話美國政府有意重意重推《香港人權與民主法案》,如果大家願意企出嚟,而政府又再打壓港人,真係可能夾到中共應一應
sor,係google cop出黎我太懶sor9
你改啱名 你唔係屈機男 你係無腦男姐
唔值5毛咁高人工
美國上月球時,支那連牛屎都冇得食,餓死幾千萬人
從來無覺得佢打得

軍事又唔夠 研發又唔夠

只係一個封閉 食草 打壓 民智未開
偷呃拐騙既混合體
都係依幾十年急速發展 等別係依十年

當年靠工廠起家 靠人工低 成本低吸引好多公司係支那設廠
而家成本高左 唔少公司都再搬去東南亞
場場場場場場
埸埸埸埸埸埸
分到未
lm
三毛祝你長命百歲,臨尾幾年殘廢臥床瀬屎瀬尿,全家死於非命,冇仔送終
其實如果比支那多幾十年嘅話美國可能會比佢打到趴係到(前提係有腦嘅人執政)

支那套玩法係一開game用人海戰術,攞住佢十幾億人嘅巨大消費力同生產力吸引外國佬入黎投資,然後比技術佢。等佢可以補返64同維穩嗰時殺左知識分子而失去嘅科研資源。同時keep著用大堆窮人去令支那做世界工廠,食咗個市佔率去換政治籌碼

然後再推晒啲人才出國讀書,翻黎再搞返自己軟實力嘅嘢,再慢慢搞下啲R&D,農業啲嘢就再慢慢升。升升下就到完全體嗰時先用翻宜家維尼啲咩大國崛起,一帶一路向外擴展勢力。

問題根本就係維尼on9心急想稱帝,又唔識用港澳台玩proxy trade war,一味剩係識諗仆街啦侵侵打到黎搵邊個開刀補血咁。中共內部咁多派,無理由有用嘅人係晒佢嗰派,但係佢又鬥走/死晒啲人。唔輸都難啦

利申 唔講意識形態同人權 暴政係兩樣嘢上面都係on9
曲到直?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞