其實唔好以為支那好打得,呢次終極一夾可能夾到佢收皮

299 回覆
2328 Like 34 Dislike
人地讀好多書個班反政府,你叫佢讀多d書.
D狗開始出黎周圍賴屎賴尿 我一早block左 各位心水清既人唔洗理佢地 多謝
啲3毛仆出黎咬人
你嘅微觀經濟仲可唔可以再微觀啲
會唔會再過份啲話每個人銀包都有一舊水大仔所以經濟好
好多唔出名或者已經出過一排新鮮感無在既都開始執.旺角見唔少
人仔
其實唔可以話幫, 係互惠
但依加好明顯有做壞規矩
陰質野美國做唔少, 暗地裡都控制唔少國家同武裝組織, 但我唔係度詳講喇
只係中國做到人人都憎姐, 支那改不了吃屎
支爆得愈慢, 就會周圍搵水飲搵野食
要不是香港他們都完蛋了
班五毛最鍾意求其屈鳩你冇樓又失業
不過做得五毛智商係咁上下
我勁多comment都見唔到,啲狗一早完全封鎖晒
口交部:沒事兒 我們堅決擁護習包子為核心
中國我不關心 我只關心香港經濟
https://lihkg.com/thread/1172373/page/1

突然諗起香港如果無自由行呢D普遍低消費力既一群
咁就會多D台灣人, 日本人, 外國人黎香港
咁到時真係香港最美麗既風景是人
依加真係劣幣驅逐良幣
其實支那而家既主要經濟係靠工廠之外,仲有冇其他
5毛來架,已經block 左
大陸想用內需去撐經濟
點知班後生吹緊消費降級
首先要分清楚國企同民企
國企係主明正大搶你錢補貼既, 國企既宗旨唔係為股東服務, 即便佢上左市都係咁話, 佢係為黨服務, 你睇下恆指成份股你就知邊D係, 石油, 內銀, tech一大堆撐住, 佢地既任務係賺美金, 貼入中國度

民企係上世做錯事, 生左係中國既人開既, 佢地同香港商家無異, 都係想發個財, 芽台都係民企(睇落係), 仲有一大堆中小企, 佢地係支那唔掂既時間, 唯一作用就係俾黨食左佢黎補血(加稅)
最撚廢就係你班捉棋廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞