其實唔好以為支那好打得,呢次終極一夾可能夾到佢收皮

299 回覆
2328 Like 34 Dislike
其實你同佢地講馬斯洛需求層次論真係拋親佢地, 其實唔同學科都有引舛人文科學既theory, 人最基本既motivation係生存(食物, 住, 錢), 然後先會諗better himself, 我眼見好多投共既大學生/年輕人, 其實係有機會賺緊佢一世都賺唔到既錢, 呢D錢可以唔洗多, 幾萬蚊好多人一世都賺唔到
條路可以係競選助理>區議員助理>區議員>仲有機去到立法會(大家眼見入邊有幾多垃圾)

我唔會話搵得少既人係廢, 懶乜乜物物
而係佢地受制左本身既能力, 資源, 環境影響
我唔會睇唔起出賣勞力搵錢既人, 但對於出賣良心去搵到人地一世都搵唔到既錢既人, 係垃圾。
感謝ching解答,我人文唔叻,但都知少少XD
【民陣6.9反惡法遊行】
日期:6月9日(日)
集合地點:銅鑼灣東角道
時間:下午2時30分集合,3時正起步
遊行路線:銅鑼灣東角道遊行至金鐘添美道
你連因果都未分清楚

你生活得好唔係因為你讀書好,係因為你個政府正正常常,唔會日日攪鳩你

依家仲講緊讀書好生活好,你媽嗰代都唔撚興啦
咪撚覆啲on9仔啦,係啦係啦,中國贏硬啦
【民陣6.9反惡法遊行】
日期:6月9日(日)
集合地點:銅鑼灣東角道
時間:下午2時30分集合,3時正起步
遊行路線:銅鑼灣東角道遊行至金鐘添美道
其實唔駛諗咁長遠救香港
香港既命運係同中國連成一線
只要中國好,香港就仆街,因為佢地會好多手搞9香港。
雖然中國仆街香港未必會好,但呢個係唯一希望,所以

中國仆街!
我平時即block, 我用佢地黎推下post姐haha
騰指之後又多個喜指
唔得喎我覺得香港人係抵死嘅

要死咪一齊死
就黎鞭到佢縮返入老母個闣度喇
你要佢地一齊死, 咁你要出黎wor
支那一亮劍,美帝即刻仆街
等緊支那狗出招,賣美債
焦土政策當年俾人屌架
是但啦唔care

香港人都唔自救,仲講咩嘢,大部分人利益都未俾人直接衝擊到,你估真係有咁多人出嚟咩

慳返淡氣暖肚好過
Lm
想知樓主多數喺邊度睇資料分析到時下局勢
係囉 你後生嗰時努力讀書咪唔使做保安囉

步入中年都仲要巡更嗰時開ff post解悶真係幾陰公
人地正職看更 唔care part time錢少
得個皮五野就收皮啦
自己本身係做finance呢行既, 所以會識D野
news最好睇英文, 你唔好理佢邊份報紙背後有咩利益, 企邊邊
佢地寫既野係會深入好多, 經得起邏輯既考驗, 唔似D支那報紙
同埋英文野譯左做中文, 已經慢左一浸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞