聽開日文歌既過來

475 回覆
23 Like 7 Dislike
唔知會唔會太indie

Sekai no Owari - Phanton/Beauties of Nature
呢隊係J-Pop溝少少電音
ACIDMAN - Sori/赤橙
呢隊好有佬味

巴打 知唔知咩係indie
呢排玩復古 大塚愛 倖田來未

好興奮 終於見到我以外嘅人講kumi

Yumeno uta同moon crying真係好好聽
雖然其實我鍾意大塚bb多啲 櫻桃 天象儀真係loop到爛
爭啲唔記得講yui 呢個鍾意咗好多年
小さな恋のうた
唔知會唔會太indie

Sekai no Owari - Phanton/Beauties of Nature
呢隊好有佬味

咦我想打冷門 自動連埋左 自膠
Mr Children
唔知會唔會太indie

呢隊好有佬味

但我諗世終點都唔冷掛
greeeen
唔知會唔會太indie

呢隊好有佬味

但我諗世終點都唔冷

唔係冷
依家都係聽OOR 同 loop緊 suchmos 首 stay tune
石崎ひゅーい
花瓶の花
ONE OK ROCK
miwa
安田瑞
同埋樓上講pkm既歌自己都有聽
近期聽sakanaction, D mv 好有heart
Aimer
把聲真係好正
其實聽j rock多覺得好多都好雷同
不過radwimps歌詞寫得實在太好太好啦

講詞就梗係bump啦
不過好少情情塔塔野 多數係正面鼓勵嗰d

rad都唔係情情塔塔嘅
好多得意嘅想像力,例如実況中継裡面有段上帝同佛祖嗌交嘅歌詞
同d細膩嘅情緒,例如週刊少年チャンプ
bump聽得唔多,返去做下功課先

我都好少聽rad 近排聽前前前世覺得有d行貨
我聽下巴打推介嗰幾隻先
btw bump d歌youtube唔係好多
舊歌推介stage of the ground同埋才惱人應援歌

多謝推介
咁前前前世嗰幾首要照顧電影主題啊嘛
聽其他啦,就算新碟裡面都有好多寫得好好㗎
btw我係絲⋯⋯

兩個唔同style冇得比啦 我都鍾意大塚愛
近排聽米津玄師
新出嗰首orion幾好聽
X Japan

不過呢兩個啲歌都算易搵同齊 有啲jpop歌手真係難搵到喊
唔知會唔會太indie

呢隊好有佬味

但我諗世終點都唔冷掛

世終都冷門
咁宇多田光算紅唔起

不過呢兩個啲歌都算易搵同齊 有啲jpop歌手真係難搵到喊

我明 耐左就仲難搵
無人聽宇多田光
無人聽宇多田光

Fantome 好多首歌聽完都想喊
silent siren
Aimer, EGOIST, 菅原紗由理
唔介意舊歌的話 中島美嘉,玉置浩二
西野加奈
安室奈美惠
One ok rock
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞