聽開日文歌既過來

475 回覆
23 Like 7 Dislike

仲有好多都比人講左

巴打, 想問下如果某D歌日本ITUNES先有
係咪一定要日本ITUNES AC?
係咪無任何方法令到香港ITUNES A/C買到日本ITUNES先有既歌?
買日本ITUNES卡入落香港ITUNES A/C再買得唔得?

答你唔到 因爲我係咪都用日本ac
另外想知有幾多人係會特登買hi-res檔聽

仲有好多都比人講左

巴打, 想問下如果某D歌日本ITUNES先有
係咪一定要日本ITUNES AC?
係咪無任何方法令到香港ITUNES A/C買到日本ITUNES先有既歌?
買日本ITUNES卡入落香港ITUNES A/C再買得唔得?

答你唔到 因爲我係咪都用日本ac

只可以答到你iTunes card一定跟地區入 日本卡唔會入到香港ac
最穩陣係乜都用日本ac
Google下就有教學 其實唔難
水樹奈奈
阿蘭
Do as infinity
AAA
Sekai no owari

仲有好多

頭兩個
估唔到除左我都會有人講alan

其實我好鍾意佢
唱歌好聽(高音,山歌腔,首my live仲玩埋海豚音,人又靚
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服
想當年我都有迷過佢 而家去左邊

好似返左大陸搵錢
係巴士D大陸節目見到佢
X
金爆 雖然成日玩野但係啲歌其實好好聽
除左最出名既女々しくて仲有イヤホン 春が来る前に 死 ん だ 妻 に 似 て い る 都好聽
可惜香港無乜知音人

金爆啲歌幾正
不過玩野既形象太深
仲有一隊玩野既團叫仙台貨物
真身其實係Nightmare 真身個邊啲歌唔錯

金爆似搞笑團體多啲,睇佢地上綜藝同紅白都好過癮
主唱真係好屈機,音樂創作全包,好似賣cd同埋版權啲錢都係佢自己袋哂

對fans又好 又有才華 但好多人都淨係睇到佢地搞笑嗰面

d歌其實真係唔錯 有d歌直頭睇個名已經毒毒地 我覺得好正

頭兩個

其實我好鍾意佢
唱歌好聽(高音,山歌腔,首my live仲玩埋海豚音,人又靚
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服

好似返左大陸搵錢
係巴士D大陸節目見到佢

我都有喺歌唱比賽見過佢 但好似冇入圍
查一查先知佢15年有出過single 同avex未解約
水樹奈奈
阿蘭
AAA

仲有好多

頭兩個

其實我好鍾意佢
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服

前兩年番大陸發展,參加啲咩我是歌手啲friend
比人叮左話佢唔識唱高音,好多人都屌鬼

之後唔知唔如意定點
回流番日本

最近好似係2015年開過演唱會,之後冇哂影了
另外想知有幾多人係會特登買hi-res檔聽

用player聽
水樹奈奈
阿蘭
AAA

仲有好多

頭兩個

其實我好鍾意佢
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服

之後唔知唔如意定點
回流番日本

係 我咁啱有睇到果集
仲諗住佢可以出名
水樹奈奈
阿蘭
AAA

仲有好多

頭兩個

其實我好鍾意佢
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服

之後唔知唔如意定點
回流番日本

係 我咁啱有睇到果集
仲諗住佢可以出名

呢個真係痴撚線

應該內定哂同小圈子到仆街
有時又要懶有戲劇性、爆冷、反高潮咁,搞到啲結果好不知所謂

唔知佢而家係日本點呢
聽我先
Hikarie
片想い
オトシモノ
Delight
比一個 arranger同一個vocal你地

rd-sounds

3L

頭兩個

其實我好鍾意佢
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服

之後唔知唔如意定點
回流番日本

係 我咁啱有睇到果集
仲諗住佢可以出名

呢個真係痴撚線

唔知佢而家係日本點呢

估唔到佢會join
希望會出下歌啦
btw有冇巴打有興趣開jpop group傾下 定本身都有

頭兩個

其實我好鍾意佢
係唔知點解咁少人識

佢把聲聽落好舒服

之後唔知唔如意定點
回流番日本

係 我咁啱有睇到果集
仲諗住佢可以出名

呢個真係痴撚線

唔知佢而家係日本點呢

估唔到佢會join
希望會出下歌啦
btw有冇巴打有興趣開jpop group傾下 定本身都有

有興趣
依兩年先開始聽

OOR 和樂器 REOL Daoko Perfume
最近係咁loop和樂器首新歌
[Alexandros]首新歌SNOW SOUND都幾好

btw巴打們平時點搵日文歌多
我通常都係睇人地youtube channel介紹
但搵親都係新歌
唔知想聽舊歌巴打有咩途徑介紹

但搵親都係新歌

Spotify?

但搵親都係新歌

Spotify?

spotify好少日文歌
我以前係睇ms聽多

但搵親都係新歌

Spotify?

spotify好少日文歌
我以前係睇ms聽多

我鍾意個 d Spotify 都有

或者等 jpopsuki 再開 registration 啦
https://youtu.be/uySy2LklRvQ
近排出咗孤兒仔首ED嘅Single
仲有松隆子某幾首歌都好好聽

但搵親都係新歌

我本來都只係聽動畫歌為主
之後接觸到goose house就泥足深陷
每日係youtube搵cover聽 岩聽就搵原版
再岩聽就搵哂果個歌手既所有碟黎聽 到而家已經擺脫唔到呢個習慣

但搵親都係新歌

有個舊既節目叫utage
會請一班歌手上去唱人地既歌 多數都係以前既名曲
金爆 雖然成日玩野但係啲歌其實好好聽
除左最出名既女々しくて仲有イヤホン 春が来る前に 死 ん だ 妻 に 似 て い る 都好聽
可惜香港無乜知音人

金爆啲歌幾正
不過玩野既形象太深
仲有一隊玩野既團叫仙台貨物
真身其實係Nightmare 真身個邊啲歌唔錯

金爆似搞笑團體多啲,睇佢地上綜藝同紅白都好過癮
主唱真係好屈機,音樂創作全包,好似賣cd同埋版權啲錢都係佢自己袋哂

對fans又好 又有才華 但好多人都淨係睇到佢地搞笑嗰面

d歌其實真係唔錯 有d歌直頭睇個名已經毒毒地 我覺得好正

把聲好靚
米津玄師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞