聽開日文歌既過來

475 回覆
23 Like 7 Dislike
鍾意嘅上面都講哂咁濟
但竟然冇人講Supercell?
Today is a beautiful today依隻碟首首都好正
個人最鍾意君の知らない物語,うたかた花火同Perfect Day

我鍾意koeda多d
Honeyworks
CHiCO 同sana真係好正

估唔到佢會join
希望會出下歌啦
btw有冇巴打有興趣開jpop group傾下 定本身都有

有興趣

有多幾個先開啦

咩group? line之類?

telegram定line方便啲 都可以
btw做咩無人講奥華子
変わらないもの

初戀
奧華子相對地係咪算冷門

應該算幾熱門啊
奧華子啲歌好好J
佢個首"楔"有一排好流行
仲有石榴石

似紅歌唔紅人多啲 喺香港問聽jpop嘅應該都唔多人識 個人認為
我嘅全部歌
好似冇人講平沢進
白虎野同switched on lotus
可以聽下Scandal,藍井艾露,生物股長,LiSA,Aimer,GARNiDELiA

利申成日聽動漫歌
好滾動

原來有咁多巴打都鍾意泉水姐姐
ハッピーエンド
大原櫻子
好似冇人講平沢進
白虎野同switched on lotus

berserk果d都好正
偶像group方面就
欅坂46
關8
好多人甚至日本人都淨係覺得佢地淨係識搞笑
但其實啲歌真係唔差又有pop又有band 聽歌入坑

Band就

感覚ピエロ
Scandal
Alexandros
Babymetal
Back number
Sumika
一時間諗唔到咁多
因為好多都係覺得幾好聽但無特別追歌聽

仲有
高橋優
40mP

Btw
之前睇節目叫音樂人排2016年佢地自己鐘意嘅歌曲排名聽到呢首覺得好正
https://youtu.be/V-lYzz5BNo0
Honeyworks

HoneyWorks d歌好正
幾中意有故事性既歌
Btw 花たん都好正
Egoist - Euterpe,原罪の灯,Planets,Departure,
雨、キミを连れて,
The Everlasting Guilty Crown
fripSide white forces,1983-schwarzesmarken
supercell- My Dearest

仲有兩首歌唔係日文但係日本上架
Origia - rise (俄文,英文) , Inner Universe (俄文,英文,拉丁文)

fripSide
Honeyworks

HoneyWorks d歌好正
幾中意有故事性既歌
Btw 花たん都好正

Honeyworks
好多歌都好甜
µ's
乃木坂46 欅坂46
偶像黎講佢d c/w歌歌詞寫得好之外旋律都好聽

加藤ミリヤ
佢種風格同普通JPop唔同
有d R&B既風格 其實唔識分
好似好冷門

LiSA
唱開動漫歌 但係差唔多所有曲風都駕馭到
有興趣可以去youtube搵下d LiVE睇
好識帶動氣氛之餘唱功都唔錯
one ok rock
好滾動

原來有咁多巴打都鍾意泉水姐姐

柯南,龍珠gt果d成日聽
btw做咩無人講奥華子
変わらないもの

初戀
奧華子相對地係咪算冷門

應該算幾熱門啊
奧華子啲歌好好J
佢個首"楔"有一排好流行
仲有石榴石

似紅歌唔紅人多啲 喺香港問聽jpop嘅應該都唔多人識 個人認為

楔好聽啊

睇多次先知係奧華子

有個日文歌YouTube playlist 係咁播一大堆日文歌
其中一首係佢
淨係會聽niashinokana
整合一下我個人堆介先

水樹奈奈
阿蘭
Do as infinity (女聲好好聽)
AAA
Sekai no owari
Perfume
Sukima switch (男聲好正)
Man with a mission
Scandal
One ok rock

X japan已經唔諗住提

愈聽愈多
愈聽愈正
整合一下我個人堆介先

水樹奈奈
阿蘭
AAA
Perfume
Scandal
One ok rock

愈聽愈多
愈聽愈正

仲有漏左
Babymetal
和樂器
奧華子
春風
整合一下我個人堆介先

水樹奈奈
阿蘭
AAA
Perfume
Scandal
One ok rock

愈聽愈多
愈聽愈正

仲有漏左
Babymetal
和樂器
奧華子

Do as infinity同sukima switch
巴打你真識貨
Do as隻red同blue真係好爽
期待sukima switch + anly三月隻單曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞