有冇分體式冷氣機推薦?唔該

347 回覆
13 Like 3 Dislike
謝謝分享
最緊要夠靜
藍光果部?
好想裝佢R32果部
但冇420
搭單求答
bbe 優質倉的師傅安裝掂唔掂?

諗住個到買
唔好呀~我腦細中左招買左個大金一拖二。佢話唔凍。叫我自己買果陣唔好買一拖二呀!

我師奶仔唔識野,只不過根據常理,一部compressor拖兩部機,可以散熱散得快過兩個compressor嗎?一個compressor既功率,真係可以大得過兩個?
麻煩有識之士指教下我呢個師奶仔。
疊單求答
我平時都係BBE道買野
不過都係乜都係自己裝
黎緊想換兩匹半真係有心無力
部一拖二係幾多匹?cover 面積有幾大?細匹數大面積當然唔夠力
push
今日諗諗下都係直接去落單比錢算
格力兩匹半連安裝收我9710
比師傅問我買咁大做乜
2匹半咩地方用,面積
屋企用,三百幾呎
不過山谷向東位,間唔中有熱風直接吹入屋
費撚時買兩匹都唔夠用,差唔錢買夠兩匹半夠凍佢自己Cut機算
400幾呎兩匹已經凍到仆街
你300呎行兩匹半真係over晒
做埋雪房賣埋凍肉都得

可以唔洗開到行
呢家用緊1匹半都唔夠凍
買大多半匹都唔夠咪即係買黎哂錢
索性買到2匹半咪算,夠凍佢識Cut車㗎嘛
新屋彩興苑2-3人單位裝修緊, 諗住係廳間多個房, 然後裝三菱重工1匹 SRK25ZS-S 比廳間出黎個間房. 另外裝三菱重工1.5匹 SRK50ZS-S 比廳, 兩部壓縮機都裝埋係同一個窗台. 有冇巴打對呢兩部有comment
諗住係BBE 到買, 唔知佢地D 師傅裝工掂唔掂 google 過下裝工都好多野要留意, 好似喉管長度, 有冇抽真空呢d, 自己唔識真係好怕一陣裝到好差
抽真空唔駛諗,九成唔會有師傅咁得閒做
最緊要都係喇叭咀打得靚
香港係三菱重工海爾
你諗清楚先好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞