有冇分體式冷氣機推薦?唔該

347 回覆
13 Like 3 Dislike
因為咁細匹變黎無咩作用,不如直接Cut車
台灣60hz可能摩打同車頭未必適應50hz
行就應該行到嘅,不過隨時好快發熱玩完
長虹空調
分體唔買pana係常識
我新屋入伙個pana分體式係冇冷氣,整完一次都係冇冷氣,要搭棚/剧開假天花
而家唔撚整佢
變頻唔係可以令溫度穩定啲咩?
算係嘅
不過變頻係大匹數上先至明顯效果,主要都係控制車頭運行
得3/4咁細個車頭,佢變得黎不如夠凍佢自己Cut車
房細始終都易困住冷空氣,唔駛用到變頻去行低車去保持indoor排冷coil制冷
唔知係咪我部日立癈 一黎嘈 二黎佢壓縮機一停就會好熱 開返哥下又嘈 所以先話想換部變頻
日立超廢
變頻 好處係 靜 同慳電
控到恆温

係返香港買部1.5匹 唔洗煩咁多咪算
間房得一個冷氣窗台
但有成100尺
想一開二

多唔多人分體做一拖二
即一部散熱拖兩部風機

大家有咩好提議
我部Panasonic 1匹 分體,一開機就會啪啪聲,開一陣先無聲,係咪冷縮熱脹問題定裝得唔好?
想買三菱重工 SRK35NCE1 1.5匹 變頻淨冷分體式
有冇人知官方建議機頂離天花幾多高度先夠?
間屋樓底太矮
計過裝左離天花得果1.25寸剩
屌裝左個半月部珍寶窗分1匹分體噴水
有冇人有用Hitachi 日立 RAS-DX13CSK 1.5匹 變頻掛牆式分體冷氣機
大家有冇師父介紹
買大金係咪係佢官網銷售網絡買好D?
窗口式打拉爆上牆就唔會咁嘈 你奶落窗到因為窗震會嘈啲
仆街喇
大金分體變頻冷暖420得馬拉機
點撚樣竹廿
各位巴打求救
我個邊淨係裝唔到550
7千包左咩?
態度一定好
請問菱機 gk18va 好唔好用 thanks
有冇巴打用過格力分體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞