有冇分體式冷氣機推薦?唔該

347 回覆
13 Like 3 Dislike
香港天氣會有幾凍
香港有咩?
我用緊匹半個面罩唔識自動升高喎
不過分體機用緊係唔錯既, 靜快凍變頻有淨抽濕
不過裝機師傅手工麻麻裝得有d求其

窗口機我都係重工3/4匹但真係不了
個風扇又嘈又唔夠凍, 一味大風
其實窗台連420都放唔到係咪好少選擇
窗口機幾乎所有都係美的/格力貼牌機
根本唔係重工親生仔
窗口機只推樂聲,但唔平
屋企有老人家/BB 就好有用
不過聽樓上巴士講安裝上好似麻煩啲
三菱賣左比大陸
日本三菱重工冇220v款
香港三菱重工係香港貼logo公司

除非你買110v 番香港加火牛
自己google下

三菱 白電賣盤比乜公司
650w暖氣 =2000w暖爐
香港現在
窗口機90%係美的/格力做,貼logo

真正日本公司,自己做得大金
panasonic就買料砌 or找廠代工

其他牌子,唔係賣左比中國公司,就係代工貼logo
R410A真係好睇師傅
早幾日裝日立R410A 第一次裝漏左 要約時間黎第二次補返雪種抽多次真空
好唔好真係睇裝工
其次先係牌子
用過變頻就一定返唔到轉頭, 我客飯廳同睡房都用晒變頻分體, 係差書房仲用緊窗囗機, 同屋企其它地方比較明顯感覺忽冷忽熱, 我就離頂唔順想換埋佢去變頻分體
房唔值得換,寧願換廳

同埋bb太靜唔係咁好,太靜將來少少聲都好易醒
我都係因為小朋友先換

至於咩機就真係好睇你價錢匹數牌子等要求
珍寶出左隻368 不過唔知好唔好
我就google 唔到三菱電機白電賣左盤
咁不如你講出黎
日本電器白電,唔係比美的/格力/海爾買左,就係比foxconn買左
得樂聲/大金keep到係日資
2013年,三菱電機220億日圓,賣中國所有業務/工廠比Whirlpool

日本三菱不論電機/ 重工,都冇做220v機
香港D機,唔係日本做,係代理貼logo賣
比個例子你

香港panasonic 批冷氣係信興代理
所以會出現
窗口機淨冷係格力貼Logo貨
窗口冷暖台灣貼Logo

分體先叫panasonic 泰國/馬拉工廠做
我宜家都唸著裝分體
但面對個問題係正式既分體根本無位放
只能用窗分
個窗又唔夠大、一級能源標籤既新型窗分又用唔到,煩到嘔
有冇窗口式推薦??
BB買埋有暖氣個隻啦
而家有隻細窗機分體架嘛
唔撚洗搭棚
你識唔識,智能眼一講就知係三菱電機
重工家用一早就海爾
我一直講緊電機分體
香港三菱電機分體,泰國製,自家廠,壓縮機
你唔識就唔好聲大大啦
香港電機無日本製機既
仲有日本電機係日本三菱電機廠製造
不如你都係學多少少先出聲
窗口機就真係無晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞