[長文慎入]逃犯條例與香港樓市、經濟之關係

227 回覆
634 Like 12 Dislike
所以我都覺得港元好穩陣。
只係港樓無得沽空,如果唔係對沖基金晨早玩殘你
泛民係幫兇,唔會搞泛民,如果泛民係真心既,上星期有個絕佳機會已經做咗野,但之後泛民又放水俾機會班建制派傾,仲話唔一定要取消條惡法
睇文字已經覺得好驚 中共幾撚時死
但我個人認為 始終本地人對中小型單位有需求,唔會大跌
金管局要跟,唔係點維持聯繫匯率?
屌你老尾 由拍得住倫敦紐約既國際大都會 變撚到人心惶惶 神憎鬼厭既支那走狗特區 好撚傷心
點睇美國取消香港關係法? 侵侵撻一撻手指就搞掂埋香港
金管局d美元外匯儲備好似話一早變左做大陸發行的美元債?

[重要新聞]金管局宣布由即日起, 納入財政部美元債為人仔流動資金安排的合資格抵押品
https://lih.kg/866677
吓....第一次知金管局可以有Expansionary monetary policy.....
當US進行QE時,HKMA 是要買US dollar 去hold 返個exchange rate 啊... Ching.... HKMA 本身無能力印錢hold exchange rate的....

熱錢流入係因為息差啊....
push
好文留名
如果中共係咁抄富商家,樓市仲係gogogo,我真係無野好講
講供求,只要一日有需要住樓市一日都唔會崩潰
唔需要帶頭人
要學識各有各做
係咪烏合之眾冇所謂 最好乜人都有 最好有更低質甚至更瘋狂嘅人參與
小丑戲亦都唔怕keep住做 既可以當訓練 又可以畀自己同敵人知道自己有幾不濟 事後檢討然後改善
焦土係一個主觀願望 導致焦土嘅實際手段唔多 因為焦土嘅效果受外圍因素支配
除左訓練體能 亦都要訓練洞察力同實質應變能力
適當時候 一人加一腳已經夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞