一人n個快速入睡既方法

192 回覆
4 Like 4 Dislike
之前會聽下網台節目
但有時會聽左幾集都未訓得著
聽李幸倪
BTW agentCC我屌你老母
聽李幸倪

識野啊
不過聽返自己把聲都無幫助

睇完好精神
聽達哥
lm
溫書
閉上眼攤係張床度 唔好諗訓唔著既話點算 諗:既然我都唔會訓得著 倒不如就咁就攤成晚啦 你會好神奇咁訓得著
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20160501/55045427

大部份人數綿羊時,只會想像一個羊欄,甚至沒有羊欄,但Max說,最正宗的數綿羊是,同時想像兩個羊欄。首先我們要想像一個羊欄,裏面大約有二十隻羊在走來走去、吃草等。然後,我們要想像旁邊多一個空的羊欄,然後羊兒要在舊羊欄一隻一隻地走到去新羊欄中。這個想像過程需要高度的專注,而且同時想像兩邊的羊兒做不同的東西,絕不簡單,因此Max說,一般情況,20隻羊已經非常足夠,大部份人未數完,大腦已經會投降,並進入睡眠狀態。

試過依個方法,真係WORK
利申:未試過數超過10隻
睇英文書
guided meditation
guided meditation

Insight Timer
搵人扑暈自己
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20160501/55045427

大部份人數綿羊時,只會想像一個羊欄,甚至沒有羊欄,但Max說,最正宗的數綿羊是,同時想像兩個羊欄。首先我們要想像一個羊欄,裏面大約有二十隻羊在走來走去、吃草等。然後,我們要想像旁邊多一個空的羊欄,然後羊兒要在舊羊欄一隻一隻地走到去新羊欄中。這個想像過程需要高度的專注,而且同時想像兩邊的羊兒做不同的東西,絕不簡單,因此Max說,一般情況,20隻羊已經非常足夠,大部份人未數完,大腦已經會投降,並進入睡眠狀態。

呢個方法廢到仆街

20隻? 我諗到佢地雜交扑野生仔女再亂倫到一百隻 黎個羊欄大屠殺再數過都未訓得

通常訓唔到我都係好忟
要令自己放鬆 好難
閉上眼攤係張床度 唔好諗訓唔著既話點算 諗:既然我都唔會訓得著 倒不如就咁就攤成晚啦 你會好神奇咁訓得著

我都係,次次一咁諗,轉頭已經訓醒第二朝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞