一人n個快速入睡既方法

192 回覆
4 Like 4 Dislike
唔好訓直到第二晚,之後就日日都keep住7,8點起身

試過啊 第二日無學無工返就話爽姐
之前睇過日文節目,佢話個人大字型禁訓,之後雙腿提起,數十秒就放下,就會訓得著,我試過work的,不過個動作有點難型容
之前睇過日文節目,佢話個人大字型禁訓,之後雙腿提起,數十秒就放下,就會訓得著,我試過work的,不過個動作有點難型容

我有睇過個video 好撚攰喎 做體能咁款
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20160501/55045427

大部份人數綿羊時,只會想像一個羊欄,甚至沒有羊欄,但Max說,最正宗的數綿羊是,同時想像兩個羊欄。首先我們要想像一個羊欄,裏面大約有二十隻羊在走來走去、吃草等。然後,我們要想像旁邊多一個空的羊欄,然後羊兒要在舊羊欄一隻一隻地走到去新羊欄中。這個想像過程需要高度的專注,而且同時想像兩邊的羊兒做不同的東西,絕不簡單,因此Max說,一般情況,20隻羊已經非常足夠,大部份人未數完,大腦已經會投降,並進入睡眠狀態。

試過 好辛苦 要個腦係咁諗野 又易數錯
有強逼症既人會出事

想像下有兩間房,一間有廿個女人
你一開始就J其中一個女人
之後個女人就去咗另一間房
然後你就揀另一個女人嚟J, 同時再J之前果個,如此類推
咁你好快就會覺得眼瞓

有女人係面前仲要J

咁你仲想唔想瞓?
睇達哥可以極速入睡,經常性聽三分鐘就訓著咗
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20160501/55045427

大部份人數綿羊時,只會想像一個羊欄,甚至沒有羊欄,但Max說,最正宗的數綿羊是,同時想像兩個羊欄。首先我們要想像一個羊欄,裏面大約有二十隻羊在走來走去、吃草等。然後,我們要想像旁邊多一個空的羊欄,然後羊兒要在舊羊欄一隻一隻地走到去新羊欄中。這個想像過程需要高度的專注,而且同時想像兩邊的羊兒做不同的東西,絕不簡單,因此Max說,一般情況,20隻羊已經非常足夠,大部份人未數完,大腦已經會投降,並進入睡眠狀態。

呢招堅係掂,好快就瞓到
利申:之前成日失眠
啲人話數綿羊對唔係以英文做母語嘅人唔得,因為sheep嘅英文讀音好似sleep,間接催眠自己。但羊嘅中文唔得。
勁快速咁眨眼一分鐘
之後好快瞓到
利申:試過
做運動

已經有做下gym 訓前又做運動會搞到好夜

我平時訓唔到會幻想d故仔以消磨腦力,諗下諗下就會覺得好攰,然後就會訓著
啪番粒melatonin
腦入面自己講故事俾自己聽

從前有隻沒手嘅老虎人

我有睇過個video 好撚攰喎 做體能咁款

慣左無野
想直接安眠藥
每日平均兩個鐘先訓到
已經三年
食野,食飽就會眼訓
打j
聽asmr
打j

打完反而精神咗
打j

我之前試過 數數下就諗左第二樣野 跟住又碾黎碾去

我每次數數下,都會諗其他野,例如個農場隔離d雞鴨魚,個欄係用木定鐵,間屋又係咩顏色之類

我會數到啲羊仆街、跌落水塘
然後自己笑咗,成個人醒晒,又要再loop 過
打喊露 整暖d手手腳腳 按摩下隻眼 攤一陣就訓到
試下呢個,如果唔係嚴重失眠應該有用
起碼我做呢個就唔會分心諗其他野 好快瞓到
https://www.youtube.com/watch?v=zjg45ApZH9A
可以試下轉龍呼吸法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞