一人n個快速入睡既方法

192 回覆
4 Like 4 Dislike
近排成日失眠 又無困擾又無壓力 硬係訓唔到
聽歌都開始無乜用
打J囉
聽歌都開始無乜用

聽歌/煲劇先難訓著?
但係有時聽聽下歌/睇戲會訓左都唔知
一次唔得打兩次
打到瞓著為止
no doubt
打J
聽歌都開始無乜用

聽歌/煲劇先難訓著?

睇好撚悶嗰d
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20160501/55045427

大部份人數綿羊時,只會想像一個羊欄,甚至沒有羊欄,但Max說,最正宗的數綿羊是,同時想像兩個羊欄。首先我們要想像一個羊欄,裏面大約有二十隻羊在走來走去、吃草等。然後,我們要想像旁邊多一個空的羊欄,然後羊兒要在舊羊欄一隻一隻地走到去新羊欄中。這個想像過程需要高度的專注,而且同時想像兩邊的羊兒做不同的東西,絕不簡單,因此Max說,一般情況,20隻羊已經非常足夠,大部份人未數完,大腦已經會投降,並進入睡眠狀態。
溫中史
溫中史

拎中史書打J
睇聖經/可蘭經/佛經
打J都無用啊
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20160501/55045427

大部份人數綿羊時,只會想像一個羊欄,甚至沒有羊欄,但Max說,最正宗的數綿羊是,同時想像兩個羊欄。首先我們要想像一個羊欄,裏面大約有二十隻羊在走來走去、吃草等。然後,我們要想像旁邊多一個空的羊欄,然後羊兒要在舊羊欄一隻一隻地走到去新羊欄中。這個想像過程需要高度的專注,而且同時想像兩邊的羊兒做不同的東西,絕不簡單,因此Max說,一般情況,20隻羊已經非常足夠,大部份人未數完,大腦已經會投降,並進入睡眠狀態。

我之前試過 數數下就諗左第二樣野 跟住又碾黎碾去
速飲幾罐啤酒

我每次數數下,都會諗其他野,例如個農場隔離d雞鴨魚,個欄係用木定鐵,間屋又係咩顏色之類
速飲幾罐啤酒

好易嘔
做運動

我每次數數下,都會諗其他野,例如個農場隔離d雞鴨魚,個欄係用木定鐵,間屋又係咩顏色之類

係囉 跟住又諗數到幾多隻 又loop 百幾隻都黎
温lecture notes 睇英文文法書
做運動

會搞到好夜
聽歌都開始無乜用

聽歌/煲劇先難訓著?

睇好撚悶嗰d

咁係折磨
btw 睇書真係有用
温lecture notes 睇英文文法書

無notes 對住英文唔會眼訓
做運動

已經有做下gym 訓前又做運動會搞到好夜
打丁打到轉身都冇力
就係唔諗自己要訓覺
打丁打到轉身都冇力

打到前列腺液都出到唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞