[笑得你心裡發寒] 巴塞隆拿球迷討論區 (177)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
全隊得尼馬係踢波
無必要再拗羅拔圖夠唔夠班打右閘啦
完全係攻不鋭守不穩
好似B字頭果位巴打話齋
中場又慢又弱
出到歐聯會好似前幾年咁俾人炒
係出返拉仔先有少少起色
小白完了

B仔頭位巴打你應該講緊我係高登果時
我記得果時得你一個理我同有危機意識
結果我真係講中9成
不過有一樣唔中既係,以前西甲啲隊都會怕撚左你巴塞縮係後場俾你係中場歎慢板

但呢家連人報貝迪斯都知你中後場速率廢,逼一逼你個個都瀨屎

除左我地自己廢左之外,其實對手愈黎愈醒
以前得拜仁先會知我地其實控制力廢會逼搶我地,所以可以SM我地
呢家隊隊都知(西甲有幾隊真係太廢,逼完都無用,仲可以俾羅白條廢柴係咁出波,搞到季初班成班人打哂飛機),再無歎慢板呢支歌仔唱啦
成隊除左尼馬妹下妹下亳無Intensity

唔睇了
同幾年前俾拜炒一鳩樣

你搵返我係高登同你傾個post,我一早預言左
我覺得都係差右閘,中場邊駛大執,純粹係安歷基唔識用人
不過怪邊個都無用,呢場波其實係呢兩季既縮影
只不過呢隊唔係格蘭納達,所以佢可以將我地既問題殘酷地暴露出黎

真係要大換血啦
睇完波都廢事上嚟開會 直接訓柒左 btw radiohead巴打英文好似好勁咁 可唔可以教me?

唔一定英文勁先鬧得你辣殺
利申me english powerful

如果到今時今日你仲覺得中場唔駛大汁,咁你唔止呢場,你係直頭呢兩季既波都白睇

如果到今時今日你仲覺得中場唔駛大汁,咁你唔止呢場,你係直頭呢兩季既波都白睇

其實你認為仲要執咩
ago踢華西,dso踢黃潛都證明左自己實力,明顯係有人唔識用佢地
我呢家最撚驚係咩

我最撚驚係下場對住L字頭隊廢隊中場完全壓制人地,出埋哂啲細佬D蘇表現極好,又大炒人地。
跟住成班高層加教練加球迷就即刻話俾多啲機會呢班人啦點點點......

呢樣先係最危險既野... 對西甲垃圾隊既自我陶醉加催眠會令呢隊波未來十年都拎唔到歐聯,一對親強隊俾人大炒
搞咩呀 個個都回帶
有時唔係特登吹捧山神,但心態方面成隊巴塞真係冇人及得上山神
順境波=跑
逆境波=跑更多

賤種安次次落後就呆站場邊,連人都唔撚換,一味搏下msn有神來之筆,由上季屌到今季,msn由其s冇態就一定要換走
冇態仲要冇心,邊有資格贏波?

中場5+21長期唔見人,係咁入對面禁區,人地下下一野三角形通去翼位,防中就做返防中野啦

呢個真
利申反開山
即時換教練最主要係改善到球隊心態
人地候城雞湯成堆傷兵都一樣反底啦,屌你msn0射都做到出黎,知唔知玲呀
又汁 點汁呀?又洗幾千萬買個球星番嚟 跟住無表演又賤價賣番出去? 宜家根本就係教練問題 班球員質素就擺曬係到

其實你認為仲要執咩
ago踢華西,dso踢黃潛都證明左自己實力,明顯係有人唔識用佢地

我要講幾多次先有人明?
證明自己實力係要對強隊,除非你既目標係國內霸主但歐戰完全放棄
羅白頭季初對L字頭果隊打到識飛算唔算證明左自己?一對啲稍為硬淨小小既球隊就出事

小白同影帝就真係證明左自己實力,但佢地真係一個老一個回塘
AG DSO我唔覺佢地證明過啲咩

其實你認為仲要執咩

我要講幾多次先有人明?
證明自己實力係要對強隊,除非你既目標係國內霸主但歐戰完全放棄
羅白頭季初對L字頭果隊打到識飛算唔算證明左自己?一對啲稍為硬淨小小既球隊就出事

講緊佢地上季喎,即使paco係華西都踢到識飛
其實你地要詳細分析我可以同你地分析

安歷基最弱智係擺AG去右中場,明知羅白垃圾加美斯唔回防
呢個係佢問題

但AG本身最大既問題就係佢慢加防守垃圾
佢踢右中場係令佢進攻等於垃圾
但佢防守既話係踢邊個位都垃圾

今場波又或者巴今季最大問題係中場「速率」
速率唔止係講攻,仲係講守。
今場波巴塞只要一失波=巴黎有起腳機會
點解?因為我地由守轉攻同由攻轉守都跟唔上人地速度。
你話由守轉攻慢,都算,咁最多人地回哂防,咪再黎過囉
但由攻轉守慢,咁就仆街啦。小白影帝今時今日防守等於無防守,佢地根本追唔切,成個中場陣型俾人一衝就散,人地迪馬利亞下下直接對住你後防。
就算咩細佬,Dso,佢地啲防守都係得啖笑,又唔係cool波穩

好多人仲FF咩青訓又傳統又傳控
其實巴塞傳控=top fit沙白美,呢家無左就係無左

教練換,人都要換,都唔好妄想係B隊汁幾件上黎就可以重拾皇朝,我未有咁天真

其實你認為仲要執咩

我要講幾多次先有人明?

講緊佢地上季喎,即使paco係華西都踢到識飛

我完全唔覺paco係華倫踢到曉飛
佢其實就係一個侏儒版C朗,得搶點但又無人地身體質素
人地候城雞湯成堆傷兵都一樣反底啦,屌你msn0射都做到出黎,知唔知玲呀

所以我支持換教練呀
但長遠黎計,咁睇你目標囉
如果目標係以後歐聯志在參與,咁照用呢家呢班人無問題,唔駛換血都會照爭到西甲
如果係想衝歐聯,人係要換
出拉仔唔會輸到咁囉
安歷基無心無力就算啦

琴晚有手足講左
佢瘋狂出ago想證明自己有眼光

yes, 肯定白睇啦,買人番黎自己唔識用唔識定位就賣。再買再賣,果隊應該係隔離,雞胸咪雞胸囉,一定要拎冠捧盃?買得番黎就要夾架啦,下下買買買,有幾多即食比你買呀

yes, 肯定白睇啦,買人番黎自己唔識用唔識定位就賣。再買再賣,果隊應該係隔離,雞胸咪雞胸囉,一定要拎冠捧盃?買得番黎就要夾架啦,下下買買買,有幾多即食比你買呀

呢獲我撐bravo

所以我支持換教練呀
但長遠黎計,咁睇你目標囉
如果目標係以後歐聯志在參與,咁照用呢家呢班人無問題,唔駛換血都會照爭到西甲
如果係想衝歐聯,人係要換

教練要換,但打法可以保留,再係細節到執執
至於買人,我又唔覺買到邊個會有即刻成效

「唔識用」同「本身廢」係兩回事
好似毒撚咁,我覺得就係典型既買錯人唔識用,害人仲害自己,佢打左邊又同尼馬撞位,打其他位其實都唔係差,不過無得出場你想佢一出黎就識飛⁇

但有啲球員,例如paco同羅白。真係本身咁既水平就咁既水平,事實擺在眼前。

而且唔代表之前買錯人就等於以後唔買人,都唔代表87一代青訓勁就等於個個青訓都勁
事實係我地好多青訓出到去都真係柒下柒下
有幾多個小白美斯呀?
羅白本身踢中場,今季先轉位打右閘,廢就正常啦有乜好屌
現今足球愈黎愈講求速度,天下武功唯快不破
而且其他教練
都愈來愈醒,有時我地想慢都慢唔到,唔係隊隊好似兩三年前咁容許你係中場拎住個波舞然後俾你歎慢板。人地見你中場慢就自然識得逼你
你小白影帝兩個咁慢已經俾人打爆啦,你又做唔返以前果種傳控,咁點會唔駛換⁇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞