F1 2019 阿塞拜疆站 討論區 3

1001 回覆
2 Like 25 Dislike
本身係拉丁語系,好多字都通
要學唔難la
Bernie 喺crashgate之後係咪仲衰左啲野先淡出?
你講 Briatore 定 Bernie 條死老野???

Briatore 好似唔知衰多樣收錢定咩,唔可以做經理人
頭先cctvb 報冼拿逝世25週年
過氣啦, 我地宜家有鹹神
成魔之路
2016冠軍堡之路將再次上演
好記得美國站,全部米芝連車唔出得⋯當年alonso 同fisichella 贏得到幾條街⋯⋯法拉利同老舒都係靠開油戰術先拉近D⋯⋯所以我好討厭條陳思能講依家既F1有幾刺激,真係傻的嗎。
咁佢都唔係第一個gei
Senna 同老舒 都有做過
勾起晒我嘅f1回憶
我05年開始睇,近年極少睇
當年Alonso 仲係新星,連石橋vs米記都好重火藥味
Yes
同樣黃紅一例,Gasly 頭30圈其實快過Leclerc
但講到尾,Gasly點追都追唔到Leclerc

要我比較既話,我覺得Gasly表現係好過Leclerc
雖然佢兩個都冇乜建樹
曲?

同康打去稱霸世界嘅係冼拿同老麥

忍唔住負評
佢未講F1 前嘅F1 好睇過而好多
05,06,07 都好睇
Schumi 瘋狂輕油四個pit 嬴車
https://maxf1.net/en/france-2004-schumacher-beats-alonso-with-four-pitstops/
而家個啲咩 overcut undercut double stack 講到好撚神咁。。。屌,個時有油量玩,係要睇住入幾多秒油去推算人地做咩

我真心唔撚明點解一個咁易搞既賽事搞到家下咁
橋石比米記軚硬、過彎咬唔到地,記得果時雖然老舒同法記好勁,但競爭明顯好多,有麥記,威記,Renault,仲有本田,用豐田;後期又有紅牛~完全唔似依家禁⋯⋯ 我心諗有競爭先叫比賽,無競爭既運動比賽睇來做咩9, 執左去啦。
再睇返老舒係拉利最尾果場,就算部車turn到最勁,佢過車都有點難度, 最後好似清只係上到第四;唔係好似依家禁,DNS 一野就過。 真心on9
嗰陣威記嘅montoya都好屈機 (btw 個速度記錄喺2018年已經俾kimi打破)
https://youtu.be/YqYPU3MNqHw
Oh shit i mix it up
我想講既係briatore
咁就廿五年...

到而家都好憎老威
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞