F1 2019 阿塞拜疆站 討論區 3

1001 回覆
2 Like 25 Dislike

總之就係以為後面冇車,唔睇鏡倒車
倒車唔睇後鏡盲點,釘牌啦
罰咁輕 算小
倒車唔睇鏡真講唔通
我覺得佢開始技窮。
佢既F1直播係真係好適合新人去睇
但熟左,有睇開車,就覺得佢講野太多
有時太多個人觀感 cover場車
各隊戰術安排,點解/估計etc都無
一味陰謀論 話拉利可能咁樣做etc
又或者平治真係勁呀,不斷吹奏呢個果個
同埋佢真係太牆頭草😂
真係好柒睇到眼都突埋

今年轉去Renault本身已經凍過水
佢講野無咩實質內容
睇佢蘋果d文就知
做MC 咁鳩up d比喻同形容詞去講一件事
以前作文呃下字數嘅技倆

不過得佢一個用廣東話講F1
今場佢燥左啦,兩隻蕉食晒屎,下場西班牙站要拎部spec B 出黎啦
不過呢兩年都係過渡下
大家都係等 2021 年個新spec 明朗化之後先會決定
去到個時應該會大執位

至於佢連續幾年穩定表現被講到彈花一現,都唔知講咩好。。講緊 Monaco 連續兩年應該拎冠軍喎
19 max 係某啲場口快,但長途戰佢未輸過,把握機會一流,過車除左 2016 Hungary 站奶一奶之外都冇差池,同期睇下濕鳩炒左幾多次
轉就肯定要轉,但得雷諾俾最好既Offer唔知叫唔叫慘

班法國仔俾人打到無哂信心,唯一既係佢地肯定有資源,希望搞得起衝擊下

Benz而家開頭真係太屈
Red bull 由 Max 轉會一刻已經揀左Max 啦

有冇巴打有印象第一場西班牙站既 pit strategy, 睇番你就知

Red bull 唔係 heritage 車隊,佢地要 max exposure, 穩定對佢地黎講係冇用的

Baku 有眼睇都知邊個錯,咁都要孭獲同番去道歉,咩世界,俾ocon 打柒佢啦

一話轉會後四萬唔準出席所有 team 既 technical briefing 再係咁爆,點嬴。。。佢半季個時積分嬴 19 max 五十分喎
等2021啦
所有野重新設計
之前俾Benz 太多時間,跟本追唔到
呢次到家下都未決定個spec
Ted 話6月公佈新規則
有「變相budget cap」
想 budget cap 好簡單
設計一架勁簡單既車
Law of diminishing margin return
去到尾俾幾大舊錢研發都只會快 0.1
咁就會好好多

呢副引擎咁鳩複雜邊有人想入黎
換呢副偈開始就係最唔好睇嘅幾年
係舊年年頭開始有野睇
開季連續4場1-2係史無前例既記錄
然後仲有人當年紅牛四屆比較火星
難得Baku但竟然好悶
啲深水炸彈又唔爆
垃利又追唔到笨
最精彩已經係四萬R波撞車
真係就快睇到瞓著
話*
一定係康打錯啦屌
我冰同圖都OK
有啲嘢講
蕉近年真係無咩起色
話就話Big 4但同F1.5無分別
我覺得係差在遲咗幾個圈入呢一嘢
當公公大直路追到可以DRS就應該差唔多要入
拎住舊黃加超長大直路根本無得頂
佢換完紅之後好尷尬開唔到胎重慢過啲黃
太遲加入呢個規格+之前啲車手唔勁
之後就睇四萬開發有無料到
大頭有講過
現役車手中佢覺得四萬係最好技術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞