F1 2019 阿塞拜疆站 討論區 3

1001 回覆
2 Like 25 Dislike
冇如果
個場尋日廿八度
今日四十四度起步
Do the right thing at the right time
係 佢係狗
BTW
係度不斷咁笑拉利戰術大師既
真心唔好人笑你又笑
今場佢地做岩晒要做既野
同埋Lec今場止蝕算係咁
早入既話 最後都係比19射返落黎
19後尾做既圈速唔慢
而拉利紅軚亦唔係特別醒神
佢地覺得有十幾秒係手 應該叫叻入
咁叻有第3
但無諗到條軚挨唔挨到
上年西班牙站開始場場排位都輸俾19max
正賽一係冇表現 一係死引擎(呢個唔關佢事)
尤其是race pace場場都慢過19max
你話佢wdc料都冇人信啦
拉利有進步啦.
第一步係咁快有咁多update
qualifying 係叻叻柒
正賽終於error free! 依樣緊要呀
叻上到去唔pit, 等sc, 冇既幫vet整個3文治啦. 進可敢戈,退可守!
ks俾我會lap 30入pit
起嗎唔會俾Mercedes DRS
有唔會俾Gasly 塞住一個圈
佢一直俾份約影響住
呢樣佢自己都有講
另外車隊對佢支援係點大家有眼見
由一四年到一八年頭都有表現
之後跌 watt 就冇 wdc 料。。。。咁 monaco 個站咩黎架
Soft 頂唔頂到廿圈係個迷
拉利想比tow Vettel
因為既然出返黎都P5

其實又唔怪得拉利
舊年40個圈先SC益左77
好難唔參考
都要試架啦
諗緊點剪公公條啫仔
老實講
quali pace, race pace都慢過隊友
又係最後一年約
隊友仲要係後生仔
rb簡19max>ric好理所當然啫

佢曾經係wdc料唔代表宜家都係
場場都慢過隊友點贏wdc
如果19同4萬年齡差距再多兩三年
我諗4萬會肯甘心做2號
認真咁講
我覺得4萬心態算好
2017,2018 都比車隊公開明示暗示將來係圍住MAX打造車隊
呢兩年, 19柒果震,都係得4萬撐住大牛
4萬可能 1 lap time, q time無19咁勁
但佢穩定係最重要
公主拎冠都係穩定,呢個都係part of wdc其中一個元素
4萬選擇有無錯,我覺得無錯
同埋我係相信2017,18大牛係將資源重心放左落max到
亦都係其中一個原因間接導致4萬唔夠max黎
佢而家去左雷諾,慢慢黎囉
雷諾部車柒真係班法國仔問題
咁多年黎都係鳩下鳩下
四萬去到雷諾,可能有d新impact比班法國佬既
唔好叫濕鳩Max做新senna吧
但今日佢撞落魚雷度真係好失望
車隊係利益最大化
點會搏,當時全世界都用黃
用紅果震做緊1分49-50
而且佢地有晒數據,果時加斯利重未PIT
如果Lec 早pit左換紅,臨尾會比兩隻牛射埋落黎
到時變P6又小D分
而且今日P8 > P5 算係最好既結果
正如拿拿臨講 意粉佬今場係真係最好選擇
罰得好
唉 呢下真係柒同埋有問題
真係講佢急
魚雷今場算揸得幾好
完唔到有啲可惜
彈花一現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞