澳洲嘅生活真係好悶

909 回覆
550 Like 56 Dislike
唔清楚 過light rail幾快同方便
澳洲最多係農場
以前個英國friend同我讀
咁正! 屌好想飲下酒 以前係hk去knutsford lkf好易搵到frd去 而家匿係屋企做功課
Adelaide CBD 同 Brisbane CBD 邊個悶啲細啲?
我食完之後好肚餓
cls食一舊都濟到傻
我係喺sydney
我見goget我住附近都有唔少車
可以積極考慮

一陣check埋carnextdoor

我諗我一般都係weekend 揸 兩三粒鐘為主
唔會揸太耐
操熟手車先會諗去遠少少roadtrip
我會bookmark定bayswater 到之後要用時會搵返

多謝巴打

以爲system會好快收埋啲quote落顯示更多 sorry整到好長阻住大家睇post
btw GoGet個app可以睇到每一架車有咩feature 例如後波鏡/Cruise Control嗰啲 (網頁版sofar好似搵唔到咁detail)
太耐冇揸可以搵下有冇Corolla Hybrid
架車會有Lane Track Assist提你唔好出界/會幫你read啲speed limit牌show喺dashboard (當然過school zone就會當40)/ pre-collision safety system 如果同前車太近又唔brake會響提你brake 再冇反應就會自動brake
如果驚自己路面經驗唔夠可能有啲幫助

澳洲Road trip正啊
前排Easter show 好玩
有幾個 package
$40
$50
$60
大約
Agger, Manpuku真心好食
學生仲有得免費加麵底
冇朋友係要自己食哂架啦
Carsale.com.au慢慢搵,或者去附近既dealer都可以
如果唔係長住,唔熟汽車知識既話,唔一定要買車,有d車行提供長期租車
搵次去試下多謝巴打推介
我覺得burwood 香港冰室好食D

btw zetland附近都好多野玩,由其你個區大把中國留學生住,晚晚都係home pa,打氣,抽野
正經野就有保齡球,溜冰之類

利申:係syd 8年,由鬼佬區到CBD到華人區全部都住過,依家住緊你南邊2個區
我宜家住果到
有咩玩啊
係goldcoast有咩玩除左嗰幾個主題公園
Thanks Ching
🙇🏻‍♀️、好
邊間u?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞