澳洲嘅生活真係好悶

909 回覆
550 Like 56 Dislike
你係真係講緊自己一間嗰d house定點
喺city都係apartment多喎
City附近suburb 都好呀,又平d
哦即係你其實係想住shared house
唔係一個人own 一間house
咁會平好多

點解咁想住house
其實呢面d unit 都可以大同有terrace

租house 要幫個屋主剪埋草打理花園
如果唔係畀council話
又係搞著自己
唔覺 bris食野便好多
我係sydney 住左十幾年都唔覺得悶
一條友own 一間studio 喺cbd 都至少近500

倒不如兩條友租間兩房 都係600多d
除開around 300幾
好似划算d
Sydney CBD 係好難揾車位的,除非公司包個車位比你啦
Sydney fish market已經係因為大陸團多到傻,又貴又唔好食,不過要去就快,遲d重建
所以如果搵到人夾係最好,一人一間房有番d私隱,真係無辦法先Studio
但係studio 真係幾細下,多d野都放唔哂,睇下你個concern係咩囉
就黎冬天 去雪山滑雪啦
請問買車你識唔識 可以喺邊到買
我見你嫌貴
係咪租緊ard600 1br
Why not?
差不多,$580 1br
住遠少少啦
而家d租跌到舊highrise 1br 500pw 都有交易
50-60 sqm
一條友夠住
絲打,我都揾緊地方住,不如一齊share la
我係絲
左邊近pepper lunch食麵好食
中間冇乜岩我食
右間即叫即整,ontama wagyu好食,10蚊可以一個飯食得飽
對唔住,我鍾意0仔係我錯
澳洲養車平過香港好多 圍起平過搭車
利申:有車住syd大西北
相信巴打係一個暖男
都好撚想翻Sydney 繼續生活 翻左嚟香港三個月已經想死
邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞