澳洲嘅生活真係好悶

909 回覆
550 Like 56 Dislike
唔怕遠去 Cabramatta 飛船, always my go to pho
想join
男朋友唔識渣
唔該曬巴打先必去睇graffiti 同藝術館
冇覆你就知啦
見到樓主啱啱過嚟唔知頭唔知路

諗返起自己以前都係咁

成件事好青春

利申:住sydney 5年
當初黎真係好唔慣係正常
但住耐咗唔想返香港
利申7年
題外話
我個仔今年考完dse之後應該會去adl讀書
我見有啲近大學apartment 三房廿幾萬澳紙,好似呢間咁
https://www.gohome.com.hk/international/au/308-23-king-william-street-adelaide-sa-130822950/
好唔好買一間比我個仔住另外租嗰兩間房出去
買賣同租樓出去麻唔麻煩
租出去可以收幾錢易唔易租有咩野要留意
題外話
我個仔今年考完dse之後應該會去adl讀書
我見有啲近大學apartment 三房廿幾萬澳紙,好似呢間咁
https://www.gohome.com.hk/international/au/308-23-king-william-street-adelaide-sa-130822950/
好唔好買一間比我個仔住另外租嗰兩間房出去
買賣同租樓出去麻唔麻煩
租出去可以收幾錢易唔易租有咩野要留意

呢啲海外物業你親身去睇完搵當地經紀搞好啲
上網睇相你真係唔會知個盤有咩缺點或者麻煩野
sydney已經唔算悶 起碼有d景點係搭車都去到
我係brisbane仲悶 無乜地方好去 (無車牌)
不過如果係鍾意運動、戶外活動既人應該會覺得好正
黎緊去sydney+melbourne
有咩必食既野?
巴打你講緊嘅係咪喺香港本身有電單車牌再嚟上兩日堂先揸得

利申:喺香港排緊隊考路試
遲下去澳洲悉尼旅行有冇巴絲們有好建議或者join埋黎玩都好ok 第一次去雖則果邊話就話有朋友 過去係幫手佢 癈時阻住佢地要人帶
幾多日 有冇車牌先
CBD 炒起曬。
但係如果住多過兩年又其實抵玩
租畀啲同學

鬼佬多數成間租
照你呢間AUD 500~650 一個禮拜

留意按揭成數同銀行估價
同供樓利息同埋税貴香港好多
Full pay 抵
strata問左幾錢未? 問左可能即刻唔想買
有無起Brisbane 既巴絲打解答EKKA好唔好玩架?
啲show幾好睇
同埋士多啤梨雪糕幾好食
值得去吓既
去兩日過唔過份?
一日應該夠你睇曬啲嘢
算吧啦你
Ekka 機動遊戲好似8蚊一次
個場都幾大不過有d迫,我覺得都係普通野
讀書兩年前去過一次,就冇去過
係咪usyd?
有車牌就租車去stockton
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞