澳洲嘅生活真係好悶

909 回覆
550 Like 56 Dislike
巴打咩科
讀書都唔一定要調整心態 因為你無留係度嘅必要同覺悟 你絕對可以唔去適應

但係你只係去到嗰邊幾日 你話悶都只不過係未適應啫 過多排再上黎呷都未遲

我會覺得 香港壓力太大 所以人先要用各種娛樂都排解 去完外國之後我反思過外國對生活嗰種追求同香港既分別
你個高妹frd
Trimester 仲有冇 winter break?
宜家搞到好難返去
一個sem三科?
都真係要熟晒先好揸
Easter同fd去road trip Kiama
勁多coppa巡想扣人分
華英 正
perth有咩特別野玩?聽講可以徒手捉龍蝦
Market city 有間yayoi
食日本定食
我覺性價比唔錯
南蠻雞幾好食
星期一至四行夜街一定見到班原居民坐係路中心
我之前係Hindley street見到佢地撬人地車門
其實佢地比醉酒佬仲恐怖
可唔可以唔好將留學生活等同本地人嘅生活?
冇車冇朋友冇錢緊係悶啦
住左6年 未覺悶 樓主開學識下人就得架喇
過埋下個禮拜就開始考final
有無uts既同學仔
Commerce
Bayswater 正嘢,夠平
不過好少點

真心揸road trip 唔難
最難係peak hour 係city 左撚右撚
同香港揸車冇乜分別,係啲會樂意啲讓

Bayswater啲車新同埋佢自己有洗車 每次拎車架車都洗得好乾淨 保險又平 可惜得Sydney同Perth有 有冇巴打有其他city嘅租車公司推介

Road trip真係好舒服 除咗無限Road work之外 唔行toll出/入city係惡夢

樂意啲讓係真 10次有8次你打燈佢就收油比你過
邊方面啊
我都想移民澳洲啊屌你
香港除左樓貴,人閪,其他方面係世界先進地區黎講都係前列
可能住得係香港太耐,習慣忙嘅生活,勞性重,所以勁唔習慣咁hea
唔好話打攪 我都係揸咗冇耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞