澳洲嘅生活真係好悶

909 回覆
550 Like 56 Dislike
住melbourne
日日睇雀
學潛水啦澳洲個海咁靚
我發現澳洲啲雀仔尤其漸進雀係低音過香港好多,冇咁煩膠
澳洲直接搵人簽車牌好易,堂都唔洗上
讀foundation嗰陣主動搵啲東南亞人傾
跟著就好快同佢地熟
之後啲Group Assignment 成日一組
我都係咁練英文同擴大社交圈子
係Brisbane 讀緊書 無朋友係幾悶 不過識到外國人之後 佢地會帶你出街玩 個flatmate仲成日隊啲大麻比我食好鬼臭
我宜家唔係Zealand ,近你
即係要自己開蠔會多3隻? 答單問下ching知唔知邊種無咁咸 之前去Doyle’s買Sydney rock都覺得好咸 但問店員佢話已經係最甜同creamy
吓咁咪好危險唔上堂
Where
借post一問 有冇依加重係Adelaide生活緊既巴絲
Hi from Syd
Sydney公共交通算方便啦 係巴士冇報站唔習慣
貴唔貴就睇你去嗰個地方留幾耐啫 1個鐘Transfer周圍去下都唔洗乜錢好正
記得down Tripview睇班次同realtime location 會準過Google Map
可以搭火車去Newcastle/Wollongong/Kiama呢啲地方行下幾舒服 反正星期日2.7任搭 架車又幾舒服
Taylors唔知有冇叉妺呢,我聽host講大部分大陸人
我間u轉左一年三個sem之後忙到仆街隔一個禮拜就要quiz 少左好多時間hea 下兩個禮拜就要考final
去咗幾次澳洲旅行都唔覺悶 反而覺得幾舒服
屋企人同我一齊去就係咁嗌悶同冇嘢玩
其實是咪我接受能力太高
Hi Hurstville
吓,其實咩味架勁痴線喎
冇車站
UNSW
仲要啲course未準備好轉10weeks 教啲野同13個week冇分別
Tripview唔識用啊,用開google
間中旅行可接收,長住太relax,退休就ok
Sydney都悶啊? 死返香港囉
我識個14x都有揸車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞