[PS4 PC xboxone]隻狼討論區16 好好玩呀 快d入!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
重藏打4次添不過全部optional
重藏既定位就好似DS3 既結晶大蜥蜴/征戰騎士咁
Fromsoft d Mini-Boss不嬲都係重覆打幾次
隻狼係真boss做少咗,Mini-Boss做多咗
隻狼d boss 真心有d少
Dark Souls 1,3同BB都有用Boss變小怪既傳統添
羊頭牛頭惡魔、結晶老者、雅南暗影
死5次過左劍聖
可以入二周目鳥
咁都唔係重覆?
我覺得應該加多幾款怨靈,淨係無頭人都出左五次
多周目 直接令嗟然之鬼跳樓算
廢事打
無頭人,水入面同地面已經係兩套打法啦
唔係話隻狼冇重覆,係諗深一層,Souls Series一直都會重用怪
重用模組唔係問題,問題係一樣打法
就好似重藏,第一次其實係planned用npc夾死佢
第二次連幾隻馬騮,第三次連隻忍者畀你玩傀儡,第四次變火屬
問題係好多人玩家都係用同一個攻略方法去打4次,咁樣就會唔好玩
一個好既設計係應該推進玩家對遊戲既認識同技術,應用新既打法

不如話隻狼真正既"不足",係隻Game冇咗換武器裝備
冇咗character build,打法大限制,紙人限制又煩
冇multiplay,耐玩度重玩性低好多
但咁講,一隻純單機Game,玩埋苦難鐘鬼~60個鐘,算係合理長度

btw 雅南暗影咪係奶媽之前堆小怪
有埋換裝character build咪變咗戰國版DS囉 今集最大賣點就係軀幹值系統嘛, multiplayer PVE已經玩唔到, PVP都唔知點, 況且以佢故事背景如果有得召喚其他世界嘅忍者咪好奇怪
越多週目啲怪越強,但攻擊力實際增幅越少,
咁即係中數週目先係易,高數週目會難返?
啲幻影等一陣會消失
你過到p1其實已經有能力殺佢, p2啲幻影唔係事必要消滅, 拉下距離搵定條柱避開追擊就得, 阿婆都係一樣打法
想問下打完櫻龍係咪仲有得搵佛雕師整手
冇, 不過可以自己嚟
好在未打 thx
都可以升忍具架
明了 即係我可以自己DIY
我仲以為佢話自己嚟係講笑咁講
Get錯左
個故事同人設係OK, 係版圖設計中後明顯hea貨,一個佛火要番去解3次 結局又去番3年前度,三年之後又三年,循環之後又三年
根本就係
佢堆mini boss重覆得好緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞