[PS4 PC xboxone]隻狼討論區16 好好玩呀 快d入!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
一周目打一心都係就咁過,邊有錢買面具料
咪又係咁打咁樣仲哂時間
二周目打義父
覺得自己驅幹值好易爆
同一周目差好遠
明明完美格擋 但係都加我勁多驅幹值
打劍聖要高度集中力,打幾個鐘仲卡係好攞命,有時差少少輸好唔甘心。刷經驗嗰幾個鐘當畀個腦抖抖又可以增加勝算,雖然最後白金時間會延長,但唔使迫到自己咁緊。
錯哂前後次序
印象中有文章講過,14攻會係另一個攻擊系數
14攻對比1攻係4.x倍,下一個系數就要去到2x
衝完高周目打劍聖就好易
P1 keep住斬佢兩刀(計佢第二下佢full parry擋到出大橙圈)
之後佢就只會出2-3 set攻擊
主攻反而限制到AI點出招
跳扑嗰下都唔係易防,好多時佢扑完即開槍,然後再扑,
又或者扑完即出兩劍,呢兩個位大硬直,先可以安心反擊,仲要確保中途唔會畀佢破防。
最大嘅問題反擊都只係一刀起兩刀止,有時仲會畀佢後霸體跳掃中。
佢危刺嗰下,有時係識破到,有時唔知點解撞埋去中,
有時啲位理應跟公式去反擊,但個心一怯,就會錯過個機會。
跳扑個下最好檔 再斬2刀
試過碌避斬2刀一樣比佢反擊 我估係地型高低問題
跳扑可以用火傘
btw,原來劍聖之十字槍係鬼形部個枝
點解最尾會返到佢手上
你不如試下讀多次d文字 讀出聲
自膠,以為村田之矛 = 一本角
我二周目已經發覺加攻=無撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞