[PS4 PC xboxone]隻狼討論區16 好好玩呀 快d入!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
FAQ

Q:點樣執錢?
A:撳實正方就吸錢

Q:點先識破到人?
A:去搵不死人練一練先

Q:點樣返三年前?
A:有個阿婆比守護鈴你返去問佛雕師就明

Q:點先盡量避免有龍咳?
A:即場復活唔會有 個死字完全變紅先會計數

Q:龍咳有無得醫?
A:有 當有人開始咳 就返去寺院問條女佢會教你點做

Q:龍咳有咩影響?
A:除咗人會咳之外 會減少(冥助)機率 唔會咳死人

Q:反雷要點反?
A:跳起中雷之後落地前R1

Q:有無話行邊條路先?
A:無 行邊條路都一樣係打嘅boss先後次序唔同

Q:好難玩啲招好難避點先玩得好啲?
A:隻狼主要以格擋招架為主建議先練熟招架
因應對手出招配返招架/識破/跳踩 自然得心應手
有其他會再加

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=34434&snA=155&tnum=20
【攻略】各種隱藏內容、NPC位置、收集品串
由讚美太陽提供

含劇透留言請用4重加密

入左第五周目
希望呢個周目唔洗刷咁耐就白金到

呢隻應該唔難㗎喎
最穩陣打法檔為主,有位先打一下,見佢有三角即撳飛埋去劈兩野可以打停佢
再唔得就得閒屈下佢爆竹
唔好咁啦,我識有fd都卡咗成個鐘
最後佢弘一郎卡到燥棄咗game
唔好用閃
專注用擋
果個係技點黎
爆竹可以係初期買
係你攞鈴鐺對面有座山,上面有條友賣野,500$買個爆竹
要記住擋嘅效率遠高於避
隻狼避嘅無敵frame好難捉
擋係主要加佢軀幹值
敵人一爆軀幹就可以直接殺/扣一條血
佢死扣嘅經係個條bar嘅一半
唔會扣技能點
再加上除非特登刷
唔係一周目唔會滿到技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞